Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



DLJK "Littera": Promocija knjige "Žena, majka i nečija kraljica"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.09.2021. 10:24 
Naslov:  DLJK "Littera": Promocija knjige "Žena, majka i nečija kraljica"
24.09.2021. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Društvo ljubitelja književnosti „Littera“ iz Osijeka organizira promociju knjige bjelovarske spisateljice Anite Sertić Kurtušić pod nazivom „Žena, majka i nečija kraljica“ u petak 24. rujna 2021., u 18 sati u prostorijama DLJK „Littera“ u Strossamayerovoj 1 (1. kat).

Knjiga „Žena, majka i nečija kraljica“ je humoristična, blagoironična, čitka, prozračna i pitka svojom sadržajnošću i stilskim autoričinim opredjeljenjem i uistinu potiče čitatelja da je pročita u jednom dahu. Na tragu Ephraima Kishona, autorica ne teži obogatiti svoj izričaj modernim književnim postupcima, ona se služi razgovorno intoniranim rečenicama oslanjajući se na gipkost vlastita govora bez otrcanih fraza, a frazeologizmi, žargonizmi i lokalizmi koji se pojavljuju u službu su stvaranja ugođaja uvjerljivosti i vjerodostojnosti. Bez problema bi mogla biti vrstan predložak za nastajanje slikovnice ili stripa za odrasle, kao i predložak za pisanje scenarija za dokumentarni ili igrani film, a kakve TV- serije gledamo i kao predložak za TV-seriju u 75 epizoda. Može li nam samo istina i iskrenost donijeti sreću i olakšanje? - odgovor potražite na stranicama ove knjige.

Promotori:
Laura Dobutović Ravlić (predsjednica Društva ljubitelja književnosti „Littera“)
Erika Žilić Vincetić (prof. hrv. j. i književnosti i povijesti)
Bojana Nemet (narator poglavlja)
Anita Sertić Kurtušić (autorica knjige)


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: