Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Finac pobjednik Pokala grada Osijeka

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.09.2021. 11:39 
Naslov:  Finac pobjednik Pokala grada Osijeka
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Od petka do nedjelje na osječkom hipodromu Pampas održao se Adriatic Challenge, međunarodno konjičko natjecanje u preponskom jahanju. Unatoč brojnim poteškoćama zbog pandemije koronavirusa, organizator i predsjednik Konjičkog kluba Osijek Neđeljko Knežević izrazio je na koncu zadovoljstvo uspješnom organizacijom ovog velikog događaja i velikim odazivom natjecatelja.

Na turniru je nastupilo 60-ak grla, došli su svi najbolji hrvatski preponaši, ali i natjecatelji iz BiH, Slovenije, Mađarske, Srbije, Makedonije i Finske. U sklopu Adriatic Challengea održalo se i finale Croatia Cupa u preponskom jahanju, gdje su se okupili svi uzrasti, od kadeta i juniora, preko mladih jahača, do seniora, a skakalo se na visini prepona od 80 do 140 cm.

Natjecanja na Pampasu počinjala su svakoga dana od 9 sati, prvo utakmicama u kojima su prepone u parkuru bile postavljene na manjim visinama, dok se u poslijepodnevnim satima održavalo ono najzanimljivije i najzahtjevnije.

Tako je vrhunac događaja u petak bila poslijepodnevna utrka za Pokal Marjana Jukića u kojoj su prepone bile postavljene na 130 cm. U subotu popodne održano je finale Croatia Cupa (135 cm), dok su nedjelju zatvorile dvije velike utakmice. Pretposljednja utrka Adriatic Challengea bila za Pokal Osječko-baranjske županije, a onda od 17 sati i cijenjena priredba za Pokal grada Osijeka, u kojoj su grla i njihovi jahači preskakali prepone na visini od 140 cm. Finac Henri Kovacs pobjednik je Pokala grada Osijeka, a trofeje je uručila Jasenka Crnković, zamjenica osječkog gradonačelnika.

Jako smo ponosni jer smo imali jako puno poznatih i stranih natjecatelja iz sedam zemalja. Čestitam pobjednicima, bilo je iznimno zanimljivo, i pozivam sve naše građane da ubuduće više prate ovaj prekrasan konjički sport i uživaju u našem predivnom Pampasu – poručila je zamjenica Crnković.



Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: