Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Poskupljuju obroci u svim osnovnim školama u Hrvatskoj?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65645
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.09.2021. 13:01 
Naslov:  Poskupljuju obroci u svim osnovnim školama u Hrvatskoj?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Cijene u zemlji divljaju iz dana u dan, bilo da je riječ o hrani, građevinskom materijalu ili gorivu, tako da je Hrvatska u kolovozu zabilježila najvišu stopu inflacije u gotovo deset godina.

Taj rast cijena neminovno će se odraziti i na poskupljenje brojnih usluga, a jedno od tih poskupljenja već je uzbudilo cijelu zemlju, iako je za sada lokalnog karaktera.

Naime, školski obroci u školama u Bjelovaru poskupjeli su za 30 posto, odnosno sa šest na devet kuna. Na mjesečnoj razini roditelji u Bjelovaru od ove će školske godine umjesto 120 plaćati 160, odnosno 180 kuna, ovisno o broju dana u mjesecu.

Kao razlozi navode se poskupljenje namirnica i uvođenje kvalitetnije hrane u školski jelovnik, prvenstveno od domaćih proizvođača.

Ono što se očekuje, to je da će se val dizanja cijena školske prehrane proširiti i na druge osnovne škole u državi, što će biti novi udar na džepove građana, posebice na slabije razvijenim područjima kakvo je, na žalost, istok Hrvatske.

Ipak, postoji i ljepša strana cijele ove priče.. Naime, unatoč poskupljenju, u Bjelovaru se nije smanjio broj zainteresiranih za školsku prehranu, čak naprotiv: u odnosu na lanjski rujan zabilježeno je povećanje broja djece. To se objašnjava željom roditelja da im djeca u školi dobiju tople, kuhane obroke, koji su zdravi i kvalitetni.


Tekst: Osijek031.com
Foto: Pexels.com/Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: