Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Bolja, brža i kvalitetnija zdravstvena zaštita je svima cilj i interes

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.09.2021. 15:48 
Naslov:  Bolja, brža i kvalitetnija zdravstvena zaštita je svima cilj i interes
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U sklopu Kliničkog bolničkog centra Osijek 26. srpnja ove godine počela je izgradnja nove samostojeće zgrade u koje će se smjestiti objedinjeni hitni bolnički prijem te dnevne bolnice i dnevne kirurgije. Vrijednost aktualnih radova je 153,87 milijuna kuna, a ukupna vrijednost investicije je 169 milijuna kuna, što je osigurano kao bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj, Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva zdravstva, a tek manji dio sufinancira KBC Osijek iz vlastitih sredstava. Planirani datum završetka izgradnje je 31. ožujka 2023. godine, a kompletnog projekta 31. prosinca 2023. godine.

Gradilište nove zgrade Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, dnevne bolnice i dnevne kirurgije danas (15. rujna 2021. godine) obišli su župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin, ravnatelj KBC-a Osijek doc. dr. sc. Željko Zubčić, ravnatelj Uprave za financijske poslove i javnu nabavu Ministarstva zdravstva Gordan Žanić, predsjednik Upravnog vijeća KBC-a Mato Lukić, predsjednik Uprave Osijek-Koteksa d.d. Zoran Škorić, predsjednik Uprave Projektgradnje plus d.o.o. Ivica Crnković, predsjednik Uprave Tromonta d.o.o. Ivan Parčina sa suradnicima.

- Ovo je još jedan projekt koji radimo s Vladom RH, najavljivan i kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, a koji će podići kvalitetu usluge pacijentima KBC-a Osijek. Iako se priprema gradnja novog KBC-a, sada se gradi ultra moderna zgrada jer je to projekt koji je pripreman prije toga i za koji smo uspjeli dobiti sredstva EU. Dakle, paralelno pripremamo izgradnju novog KBC-a sa svim potrebnim sadržajima, za što su određene studije već spremne, ali ne stajemo s obnovom, dogradnjom, modernizacijom i opremanjem sadašnjeg KBC-a koji će nam biti na raspolaganju sigurno još pet-šest godina. Zadovoljni smo suradnjom s Ministarstvom zdravstva i svim tijelima Vlade RH jer, pogotovo u zadnjih godinu dana, krećemo u realizaciju svih projekata koje smo proteklih godina najavljivali, a za koje smo radili projektne dokumentacije, pripremali studije i sve što prethodi početku izgradnje ovako velikih projekata - rekao je župan Ivan Anušić.

Ravnatelj Uprave za financijske poslove i javnu nabavu Ministarstva zdravstva Gordan Žanić, kazao je kako je sa financijskog stajališta Ministarstva trenutno ovo najveći projekt u zdravstvu. Zahvalio je svima koji sudjeluju u projektu, prvenstveno članovima tima iz KBC-a Osijek te Osječko-baranjskoj županiji koja je koordinirala sve aktivnosti između Ministarstva, Vlade i Bolnice.

- KBC Osijek je centar izvrsnosti ne samo u Slavoniji i ovom dijelu Hrvatske nego i šire, a ovim putem dobivamo bolju, bržu i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, što nam je svima cilj i interes. Sada je u tijeku prva faza poboljšavanja zdravstvenog sustava, a slijedi druga faza, odnosno izgradnja kompletno novog KBC-a, što vjerujem da ćemo u budućnosti realizirati te time poboljšati radne uvjete svima koji tu rade, kao i pacijentima da imaju bolju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu - poručio je Gordan Žanić.

Ravnatelj KBC-a Osijek Željko Zubčić zahvalio je Vladi RH na omogućavanju nastavka projekta izgradnje. - Projekt se pripremao od 2016. godine, a izuzetno je važan za Osijek i Osječko-baranjsku županiju, kao i za cijeli istok Hrvatske. U tom procesu su nam pomagali Županija, koja je izgradnju OHBP-a uvrstila u projekt „Slavonija, Baranja i Srijem“ za sufinanciranje europskim sredstvima, potom Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, te Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo financija. Razlog izgradnje nove zgrade OHBP-a je nedostatak prostora za ambulante i dnevnu bolnicu s obzirom da je većina kliničkog dijela i dnevne bolnice u neuvjetnim podrumskim prostorijama. Rok izgradnje je relativno kratak, 20 mjeseci, a intenzivno nastavljamo i s radom na projektu izgradnje novog KBC-a. Naglašavam da svi objekti unutar postojećeg KBC-a neće ostati neiskorišteni te će imati namjenu, što i obrazlažemo u studijama izvodljivosti - kazao je Zubčić.

- Površina nove zgrade bit će 9.600 kvadrata bruto, ukupne vrijednosti 122 milijuna kuna bez PDV-a, a bit će građena na četiri etaže. Prizemna etaža bit će namijenjena djelatnicima dnevne bolnice, prva etaža za hitni prijem, a gornje dvije etaže za dnevnu bolnicu. Vjerujem da će radovi biti izvršeni kvalitetno i u predviđenom roku od 20 mjeseci - rekao je predsjednik Uprave Projektgradnje plus Ivica Crnković.

Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin istaknuo je kako je Osijek trenutno veliko gradilište. - Zadovoljni smo što projekt izgradnje OHBP-a napreduje planiranom dinamikom jer je izuzetno važan za grad Osijek i naše sugrađane, ali i za šire područje. Također, veseli činjenica da je grad Osijek veliko gradilište na kojem se realizira niz značajnih investicija, a koje pokazuju kvalitetnu suradnju Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i Vlade RH. Osim ovog projekta valja istaknuti i ostale, poput izgradnje Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće, Gospodarskog centra, ali i novog KBC-a u Gackoj ulici, za koji će Grad Osijek biti pravi partner, prije svega u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa na česticama predviđenim za izgradnju - zaključio je Vulin.


Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 16.09.2021. 20:47 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nije točno. Bolja, brža i kvalitetnija zdravstvena zaštita nije svima cilj i interes. To je cilj i interes građana, a vlasti ne . Njima je cilj da opstanu, a interes da se pri tom dokopaju materijalnog bogatstva. Zato će se građani još načekati bolje, brže i kvalitetnije zdravstvene zaštite, unatoč novim zgradama.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: