Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Amelie i izložba na otvaranju "Rendez-vous au Cinema" 2021. u kinu Urania

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.09.2021. 9:18 
Naslov:  Amelie i izložba na otvaranju "Rendez-vous au Cinema" 2021. u kinu Urania
19.09.2021. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Povodom svečane 100. godišnjice Francuskog instituta u Hrvatskoj u suradnji s HAVC-om osmišljen je svečani program od šest filmskih naslova koji predstavljaju različite estetske trendove suvremene francuske kinematografije – Rendez-vous au Cinema, koji u nezavisnim kinima okupljenima unutar Kino mreže traje od 17. rujna do 17. listopada 2021.

Program u kinu Urania započinje u nedjelju 19. rujna 2021., u 19:00 h otvorenjem izložbe u suradnji s Veleposlanstvom Belgije i Francuskom Alijansom Osijek: „Putovanje Belgijom kroz strip“ koju je oblikovalo nekoliko generacija autora stripova od Flandrije do Valonije preko Bruxellesa, a koja kroz nekoliko primjera ilustrira dinamiku belgijskih autora i razvoj jedne umjetnosti u stalnoj evoluciji.
Nakon toga gledamo svjetski poznatu čarobnu i mnogima omiljenu romantičnu komediju Amelie.

Amélie živi u svom vlastitom svijetu u Parizu i radi kao konobarica u malom caffe baru “Dva Mlina”. Traumatizirana je majčinom iznenadnom smrću, a niti s ocem nema posebno dobre odnose. Amélie se oduševljava raznim sitnicama, i jednoga dana u svom stanu pronalazi staru kutiju sa suvenirima iz nečijeg djetinjstva. Želi naći vlasnika kutije, a nakon dužeg lutanja, jedan ekscentrični slikar upućuje je na pravi trag i ona anonimno vraća kutiju vlasniku. To mijenja njegov život i Amélie odlučuje potražiti i druge živote koje bi trebalo uljepšati i oplemeniti. Pokušavajući osloboditi emocije svog oca, ukrade njegovog vrtnog patuljka, nagovara susjedu Philomene, stjuardesu, da njenom ocu šalje fotografije s “puta oko svijeta”, piše lažna ljubavna pisma svojoj kućepaziteljici potpisujući se kao njen pokojni suprug, pronalazi ljubavne partnere svojim poznanicima, ali, tko će popraviti i uljepšati njen vlastiti život?

Film je imao 5 nominacija za Oscara, a osvojio je 2 BAFTA nagrade, 4 Cezar nagrade te 4 nagrade Europske filmske akademije među kojima su i one za najbolji europski film i redatelja. Film „Amelie“ je osvojio još 46 filmskih nagrada širom svijeta.
Cijene ulaznice: redovne

U sklopu ciklusa ne propustite pogledati i:
- introspektivnu dramu "Skafander i leptir",
- višestruko nagrađivan "Adelin život",
- Ozonovih "8 žena",
- animiranu "Avanturu na Sjeveru",
- ekološki dokumentarac "Sutra",
- a povodom smrti velikana francuskog glumišta Jean-Paula Belmonda prikazujemo i romantična drama "Ludi Pierrot" Jean-Luca Godarda iz 1965.



Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: