Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



ŽNK Osijek: Unatoč porazu na Islandu – ostajemo ponosni!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.09.2021. 8:42 
Naslov:  ŽNK Osijek: Unatoč porazu na Islandu – ostajemo ponosni!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Porazom od nogometnog kluba Breidablik ŽNK Osijek završio je svoj europski put ove sezone. U Kópavoguru na dalekom Islandu rezultat je nakon 95 minuta igre bio 3 – 0 za domaćine, a utakmicu je obilježila velika srčanost obje ekipe u nastojanju da se probiju u grupnu fazu natjecanja UEFA Lige prvakinja.

Iako su u prvim minutama utakmice Osječanke bile dominantne, bio je dovoljan trenutak nepažnje i gubitak koncentracije da najprije u 9. minuti mrežu Belaj zatrese Antonsdottir za 1 - 0, a samo minutu kasnije i Ziemer za 2 – 0. Osječanke se nisu predavale, preuzele su posjede lopte, “pritiskale” do kraja prvog poluvremena, imale dvije odlične prilike za okrenuti sreću na svoju stranu, ali – nije išlo. U nastavku nogometašice ŽNK Osijek krenule su u istome tonu, ali onda je u 48. minuti za 3 – 0 pogodak zabila Albertsdottir. Zaredale su se i manje ozljede, igru napustile Medić i Kunštek, a zamijenile su ih Balić i Šalek. No, nije bilo prostora za promjenu rezultata.

Trener ŽNK Osijek, Igor Budiša, poručio je kako su Osječanke dale sve od sebe.

Nismo uspjeli u nakani da idemo dalje. Presjekli su nas s ta dva gola u prvih deset minuta kada smo bili dominantni. To nas je poljuljalo, pokušali smo se vratiti. U prvom dijelu imali smo dvije dobre šanse, ali lopta nije htjela u gol. U drugom dijelu krenuli smo s planom da pojačamo gornju liniju s još jednom igračicom, ali treći gol nas je presjekao. Djevojke su dale cijele sebe, no ovoga puta nismo bili pravi. Bolja ekipa ide dalje”, rekao je Budiša.

Kapetanica ŽNK Osijek, Izabela Lojna, zahvalila se pak navijačima, te poručila kako jedan poraz ne može stati na kraj velikim ambicijama nogometašica iz Osijeka.

Na žalost, izgubili smo, ali ponosna sam na svoju ekipu što smo do kraja igrali borbeno. Iako je ovo za nas u konačnici bila loša utakmica, pokazala nam je put, na čemu trebamo raditi. Također, veliki je uspjeh što smo ušli među 28 najboljih ekipa u Europi. Sada se okrećemo novim izazovima. Počinje naše domaće prvenstvo koje treba ponovno osvojiti, a onda opet iduće godine Liga prvakinja gdje ćemo, uvjerena sam, ostvariti još bolji rezultat!”, rekla je Lojna.

Optimizam iznad svega zaključak je i predsjednika ŽNK Osijek, Bojana Bodražića, koji je Osječanke i osobno dopratio do dalekog Islanda, te navijao za njih s tribina.

Hvala svim igračicama, stručnom stožeru i Upravi Kluba jer su svi oni, u svim kvalifikacijskim utakmicama Lige prvakinja dali svoj maksimum i zadnji atom snage. Kako na terenu tako i izvan njega, u pripremama i organizaciji utakmica koji su izuzetno zahtjevan proces. Glave gore! Kao što sam rekao i djevojkama - idemo se vratiti bolji i jači, jer mi to možemo!”, poručio je Bodražić.

Podsjetimo, Osječanke su ulazak u skupinu od 28 najboljih ekipa pod kapom UEFA-a izborile pobjedom u prvoj rudni natjecanja, kvalifikacijskom turniru održanom u Osijeku od 18. do 21. kolovoza gdje su se izborile za prvo mjesto u skupini, povrh RSC-a Anderlecht, FK Breznica i FC Hayasa. U nastavku kvalifikacija, na stadionu “Gradski vrt” ŽNK Osijek i Breidablik potom su odigrali svoju prvu utakmicu 1. rujna 2021., a susret je završio remijem, rezultatom 1 – 1.



Tekst i foto: ŽNK Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: