Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Izaberi rukomet. Izaberi Osijek

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.09.2021. 8:32 
Naslov:  Izaberi rukomet. Izaberi Osijek
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na tiskovnoj konferenciji ispred novouređenih klupskih prostorija predstavljen je projekt Rukometnog kluba Osijek pod nazivom „Izaberi rukomet. Izaberi Osijek“.

Vrijedan je to program koji će se u sklopu Rukometne akademije odvijati s najmlađim kategorijama u partnerstvu sa Zagrebačkom bankom.

Poznato je kako je Rukometni klub Osijek još u veljači izabrao novo vodstvo kluba, a u skladu s time postavljeni su i novi strateški ciljevi. Rebranding kluba, jačanje u organizacijskom i sportskom planu te sklapanje novih suradnji s naglaskom na ulazak u Premijer ligu i izgradnji Rukometne akademije.

U sklopu spomenute Akademije nekoliko je kategorija: U-17, U-15, U-13 i U-11, a za djecu školske dobi do 11 godina organizirana je škola rukometa. Želja Kluba je oživjeti rukomet među mladim osječkim generacijama, među njima razviti timski duh i usaditi im momčadske vrijednosti.

Školska liga, nastavak suradnje i razmjena iskustava

Ovom zanimljivom projektu svojim se partnerstvom odlučila priključiti i Zagrebačka banka. Projekt se provodi na širem području grada Osijeka počevši od ovog mjeseca pa sve do lipnja 2022. godine. Cilj je razviti Rukometnu akademiju i uključiti djecu u organizirane sportske programe od njihove školske dobi, posebno se posvetivši onima iz osjetljivih skupina.

- Klub je u procesu restrukturiranja i razvoja na svim poljima. Za budućnost kluba najvažnija nam je baza, odnosno naša rukometna akademija kojoj smo stoga dali i poseban naglasak u strateškim ciljevima. Od ove sezone krećemo s projektom „Izaberi rukomet. Izaberi Osijek.“, a iznimno nas veseli što je taj projekt prepoznala Zagrebačka banka i odlučila biti naš partner – otkriva Krešo Tomas, predsjednik RK Osijeka.

Projekt obuhvaća organizaciju školske lige i sportskih kampova te suradnju s drugim sportskim klubovima i specijaliziranim ustanovama. Tako će se tijekom sezone organizirati natjecanja po osnovnim školama, a završni turnir bit će simbolično u svibnju na Svjetski dan sporta.

- Ponovno smo u dvorani, to je ono što je najbitnije. I ove godine ostvarili smo kontakte s osnovnim školama i nastavljamo uspješnu suradnju iz prethodnih godina. Bavljenje sportom ključno je za pravilan razvoj djece, a nama je cilj popularizirati rukomet, ali i educirati što već broj djece i usmjeriti ih u sport. Nadamo se kako će neki od njih biti nasljednici naših najvećih rukometnih imena – želja je Renata Kuzmića, trenera Rukometne akademije.

Osim toga, tijekom natjecateljske godine bit će organizirana gostovanja rukometnih klubova sa šireg područja Osijeka za bolju razmjenu iskustava. Za pravilan razvoj i sportski napredak samih polaznika od pomoći će biti suradnja s drugim sportskim klubovima, a suradnja sa specijaliziranim obrazovnim ustanovama usmjerena je ka daljnjoj edukaciji i usavršavanju trenera i stručnog kadra.

Važno je istaknuti da se posebna pozornost kroz projekt posvećuje i djeci iz osjetljivih skupina kojima je često otežan pristup ili čak uskraćena sportska perspektiva. Njihovo uključivanje u Rukometnu akademiju zasigurno daje dodatnu vrijednost samom projektu.

Povratak rukometa gradu i budućim generacijama

Ovaj značajan projekt pozicionira rukomet kao važan čimbenik u gradu, što je od početka cilj novog klupskog vodstva, i omogućava da bude jednako dostupan svima.

- Slogan „Izaberi rukomet. Izaberi Osijek.“ nije izabran slučajno već odražava našu želju da se djeca i mladi bave sportom, a ističe ljubav i pripadnost gradu Osijeku. Osijek je grad sporta, a rukomet je zasigurno jedan od važnih dionika te smo svjesni naše uloge. Ovaj projekt ima dodatnu dimenziju povezivanja i suradnje s drugim klubovima i partnerima. Uključuje i niz marketinških aktivnosti koje će popratiti sportska događanja i zaokružiti nastojanje Kluba da rukomet vrati gradu, da rukomet vrati budućim generacijama – zaključio je Alen Nađsombat, koordinator za marketing u RK Osijeku.



Tekst i foto: RK Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: