Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Prvi kruzer pristao na novo riječno pristanište u Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65738
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.09.2021. 19:56 
Naslov:  Prvi kruzer pristao na novo riječno pristanište u Osijeku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prvi riječni kruzer u 2021. godini i prvi kruzer na novom riječnom pristaništu stigao je jučer u Osijek, izvještava Osječka televizija.

128 metara dug kruzer Maxima njemačkog brodara na dvotjednom kružnom putovanju Dunavom od Njemačke do Bugarske i natrag stigao je u poludnevni posjet Osijeku sa 155 turista, uglavnom Nijemaca.

Nakon gotovo dvije godine stanke, Dravom je do Osijeka doplovio prvi veliki riječni kruzer koji se brzo i uspješno usidrio na novo osječko pristanište čime je ono ubilježilo svoje prvo pristajanje.

U povratku u njemački grad Passau iz pravca Srbije, putnici s kruzera imali su četiri sata vremena upoznati se s Osijekom kroz kraći poslijepodnevni obilazak, ali bili su zadovoljni onim što su vidjeli.

Dolazak kruzera Maxima najavljuje bolje dane ne samo za osječki, već i za hrvatski cruising turizam. Prema riječima ravnatelja Lučke uprave Osijek Gorana Dijanovića, za rujan je u najavi desetak kruzera a za listopad još pet-šest, no pravo buđenje cruisinga u Osijeku očekuje se iduće godine kada bi grad na Dravi moglo posjetiti više od 150 kruzera.

Podsjetimo, prije pandemije Covida cruising je bio jedna od najbrže rastućih grana kontinentalnog turizma, no zbog pandemije koronavirusa 2020. i većim dijelom ove godine bili su otkazani svi dolasci kruzera u Osijek.







Tekst: Osijek031.com
Foto: Screenshot Osječka TV

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: