Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



10. Osječko međunarodno druženje kolekcionara autića i ostalih modela vozila

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65647
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.09.2021. 13:31 
Naslov:  10. Osječko međunarodno druženje kolekcionara autića i ostalih modela vozila
11.09.2021. 12:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Udruga KK „Autići“, iz Osijeka je neprofitna udruga osnovana s temeljnim ciljem okupljanja kolekcionara modela svih vrsta motornih vozila. U rujnu 2011. u Osijeku organizirali su 1. međunarodni susret kolekcionara, koji je postao tradicionalan, te će u subotu, 11. rujna 2021., organizirati 10. Osječko međunarodno druženje kolekcionara autića i ostalih modela vozila. Kako bi se razbio mit da autiće sakupljaju samo djeca, izloženi će biti modeli raznih vozila ozbiljne kolekcionarske vrijednosti te će se pokušati približiti posjetiteljima nesvakidašnji pogled u svijet malih vozila. Susret i izložba će biti na odgovarajući način medijski praćeni i prezentirani što će znatno doprinijeti afirmaciji djelovanja udruge i grada Osijeka kao središta ovakve inicijative. 10. Osječko međunarodno druženje kolekcionara autića i ostalih modela vozila održat će se u GČ Tvrđa (Vijenac Ivana Meštrovića 26f), početak je u 12:00 sati.

Programski sadržaji djelovanja udruge usmjereni su prije svega na unapređivanje tehničke kulture kroz proučavanje povijesti modela, restauraciju starih modela, organiziranje tematskih predavanja, kao i edukaciju djece i mladeži.

Iako je udruga osnovana 2011. godine, kao prvi klub takve vrste u Republici Hrvatskoj, već su postignuti zapaženi rezultati u okupljanju članova, organiziranju izložbi i susreta sa sličnim udrugama. U tom smislu u članstvo kluba uključili su se i članovi koji žive izvan Osijeka (Zagreb, Varaždin, Sisak, Split, Zadar…) i izvan Hrvatske (Slovenija, Srbija, Njemačka). Klub okuplja širi krug zaljubljenika (ne nužno i kolekcionara) svih uzrasta (od 4 do 65 godina) i profila, a članovi posjeduju vrlo vrijedne i bogate zbirke modela čijim izlaganjem izravno doprinose promicanju tehničke kulture građana i poticanju interesa za njihovo uključivanje u različite oblike građanskih inicijativa.

Posebno mjesto u programskim sadržajima i aktivnostima udruge zauzimaju izložbe i susreti kolekcionara koji su otvoreni za javnost i sve zainteresirane građane. Klub je već gostovao na nekoliko međunarodnih izložbi koje su održane u Hrvatskoj i susjednim zemljama. U okviru aktivnosti kluba u Osijeku su organizirane brojne izložbe u dječjim vrtićima i školama, tri izložbe u TC Portanova te jedna u TC Avenue Mall, a posebno bi izdvojili gostovanje na Zagreb Auto Show-u 2016., Noć muzeja u Zagrebu, Festival igračaka Ivanić-Grad i Međunarodno druženje u Beogradu.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: