Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Županija dodijelila potpore za razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.09.2021. 11:39 
Naslov:  Županija dodijelila potpore za razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Župan Ivan Anušić potpisao je danas (8. rujna 2021. godine) ugovore o potporama za ulaganja u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma s 42 korisnika s područja Osječko-baranjske županije. Za tu namjenu ove je godine iz županijskog proračuna izdvojeno 880.000,00 kuna, s tim da potpore iznose do 50 posto opravdanih troškova izvršenog ulaganja, a pojedinačno najviše do 30.000,00 kuna.

- Osječko-baranjska županija dijeli niz potpora u turizmu jer je kontinentalni turizam gospodarska grana koja još uvijek nije dovoljno razvijena, a nudi ogroman razvojni potencijal s obzirom na našu eno, gastro i kulturnu ponudu. U posljednje četiri godine i to mijenjamo te intenzivno ulažemo u obogaćivanje turističke ponude. Za najbolje rezultate, nužno je imati kvalitetne pojedince koji mogu pružiti izvrsnu uslugu gostima, a da oni to prepoznaju govore i brojke o povećanom broju dolazaka gotovo svakog mjeseca posljednjih nekoliko godina. Iako je pandemija stvorila određene poteškoće, s druge je strane otvorila mnoga vrata i otkrila razvojni potencijal kontinenta - rekao je župan Ivan Anušić te najavio novi program sufinanciranja kamate na kredite za ulaganja u turističku djelatnost i ponudu kako bi se maksimalno iskoristio turistički potencijal županije.

Pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Roth istaknula je da su na području županije očiti pomaci u razvoju turizma, a posebno veseli činjenica da su ukupni rezultati ove godine blizu ostvarenima 2019. godine koja je bila vrhunska i svima je dala nadu.

- Osječko-baranjska županija pomaže poduzetnicima kroz nekoliko modela potpora jer regionalna samouprava može biti itekako važan „suport“ poduzetnicima kroz razne provedbene programe, a to radimo upravo kroz ove potpore za razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma. Potpore se dodjeljuju svake godine i sve je više zainteresiranih i prijavljenih poduzetnika, a povećava se broj objekata, smještaja i ugostiteljskih objekata koji pružaju usluge u ugostiteljstvu i turizmu. To je još jedna potvrda da smo prepoznali način kako najbolje pomoći poduzetnicima te da je ključna ova sinergija javnog i privatnog - rekla je pročelnica Tatjana Roth. Dodala je kako je 2020. godine bila izuzetno teška, no poduzetnici nisu prestali raditi i ulagati nego su iskoristili su to vrijeme za preispitivanje poslovanja i dodatna ulaganja, a Županija im u tomu pomaže.

Igor Ilić, vlasnik tvrtke Adventure zone koja se bavi organizacijom adrenalinskog turizma na području Slavonije i Baranje, ističe da je dodijeljena sredstva Osječko-baranjske županije uložio u proširenje ponude, nove aktivnosti te obnovu postojećih kapaciteta.

- Ovo nije prvi put da se prijavljujem na pozive Županije jer nam spomenuta sredstva uvelike olakšavaju poslovanje. Izuzetno nam je važno da jedinice lokalne i regionalne samouprave podupiru naš rad, osobito u razdoblju pandemije kada je smanjen broj turista i gostiju u odnosu na 2019. godinu - kazao je Ilić.



Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: