Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Osijeku u prve razrede krenulo 15 prvašića više nego lani

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65736
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.09.2021. 18:15 
Naslov:  U Osijeku u prve razrede krenulo 15 prvašića više nego lani
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako smo već pisali, nova nastavna godina danas je započela za 7385 osječkih učenika u 20 gradskih škola. Među njima, prvi je put u klupe sjelo 865 prvašića.

Među njima su i 42 nova učenika Osnovne škole ,,Grigor Vitez” koje je obišao i pozdravio Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Osijeka.

Tim povodom Vulin je svim učenicima, posebno onima koji prvi put sjedaju u klupe, zaželio uspješno školovanje i lijep boravak u školama.

Zadovoljstvo mi je naglasiti kako ove godine imamo 15 prvašića više nego prošle školske godine, što je još jedan pozitivan trend u gradu Osijeku, a vjerujemo kako će se on i nastaviti“, rekao je Vulin.

Početak svake školske godine ujedno je i poruka vozačima motornih vozila za povećanom opreznošću u prometu. A kako bi mališani ove škole ostali sigurni u prometu, Grad je postavio uspornik u Srijemskoj ulici, jednoj od najprometnijih u ovom dijelu grada, gdje vozači često voze neprilagođenom brzinom. Oko njega su uređeni nogostupi, za što je iz proračuna izdvojeno 250.000 kuna.

Uskoro ćemo takav uspornik postaviti i u blizini Osnovne škole Jagode Truhelke, na raskrižju Crkvene i Zmajovine ulice, kako bi sva naša djeca sigurno stigla u školu i sigurno se vratila svojim kućama“, dodao je Vulin.

Vulin je još dodao kako je na početku nove školske godine dograđena, opremljena i energetski obnovljena Osnovna škola Mladost koja je time postala deseta škola u Osijeku koja prelazi na jednosmjensku nastavu.

Cilj nam je svim školama omogućiti prelazak na jednosmjensku nastavu jer ćemo tako povećati i kvalitetu obrazovanja. Time bismo osigurali i lakšu organizaciju produženog boravka gdje ove godine imamo 58 skupina, više nego prošle, i sve više zainteresiranih roditelja. Ukupna vrijednost organizacije produženog boravka iznosi 10 milijuna kuna, od čega Grad Osijek izdvaja 7,7 milijuna, a ostatak roditelji“, zaključio je Vulin.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: