Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Počela je nova školska godina!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65438
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.09.2021. 8:22 
Naslov:  Počela je nova školska godina!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Počela je nova školska godina za 460 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske, od tog broj, 37 tisuća su prvašići. Što se tiče Osječko-baranjske županije, ove godine upisano je u 1. razred 2366 učenika, a u 2020. ih je bilo 2320.

Za novu školsku godinu uvedene su nešto blaže mjere. Dopušta se druženje i fizički kontakt učenika različitih skupina i razreda. Također, dopušteno je i seljenje učenika iz razreda u razred kada to zahtijeva nastavni proces.

No, u slučaju pojave zaraze važno je ograničiti krug osoba koje su bile u kontaktu s pozitivnom osobom tako da se odgojno-obrazovne skupine slične dobi drže zajedno, a odvojeno od starijih i mlađih s kojima se rjeđe druže izvan škole/vrtića.

Maske nisu obvezne za učenike od prvoga do četvrtog razreda osnovne škole, kao i za učenike viših razreda osnovne škole ako u učionicama postoji razmak od metar i pol, te za srednjoškolce ako je u učionicama osiguran razmak od dva metra. Ako se ti uvjeti ne mogu ostvariti, maske su obvezne za učenike viših razreda osnovne škole i za srednjoškolce. Također, lokalni stožeri mogu na temelju povoljne epidemiološke situacije ukinuti obvezu nošenja maske za pojedinu školu, grupu škola ili područje.

"Nastavnici koji su cijepljeni, mogu predavati u razredu bez maske, a oni koji nisu cijepljeni moraju nositi masku." rekao je ministar Fuchs.

Nova školska godina završava 21. lipnja, odnosno za maturante, 25. svibnja.

- Kalendar za školsku novu godinu
- Ocjenjivanje u novoj školskoj godini





Tekst: Osijek031.com
Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: