Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[FOTO] KulenDayz 2021. - tako je dobro vidjeti vas opet!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.09.2021. 19:03 
Naslov:  [FOTO] KulenDayz 2021. - tako je dobro vidjeti vas opet!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Najopuštenija IT konferencija u svom je dvanaestom izdanju ponovno okupila više od 400 sudionika iz 16 država svijeta na preko 70 vrhunskih predavanja iz raznih područja IT sektora.

U Osijeku i Baranji je proteklog vikenda održano dvanaesto izdanje KulenDayza- najopuštenije informatičke konferencije u regiji.

Zahvaljujući izvrsnoj organizaciji MS Community, udruge PMI Hrvatska, Osijek Software Citya, Poduzetničkog Inkubator BIOS te partnerima Gradu Osijeku, Sveučilištu J. J. Strossmayera i Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku posjetitelji su u svima omiljenom formatu uživo imali priliku uživati u izvrsnim predavanjima, radionicama i ljepotama Slavonije i Baranje.

"Već dugi niz godina organiziramo ovu konferenciju s glavnom motivacijom da informatiku približimo ljudima, želimo da osim novih znanja, naši posjetitelji kući donesu i nova poznanstva i zabavne uspomene", poručio je Bernardin Katić, organizator konferencije.

Trodnevni program započeo je u petak, 3. rujna cjelodnevnim treninzima iz šest različitih tema: Upravljanje podacima, Design, Cloud tehnologije, razvoj software I upravljanje projektima. Treninzi su održani na dvije lokacije: Etno selo Kopačevo i u prostorijama Akademije za umjetnost i kulturu u Tvrđi.

U subotu je u prostoru Stare Pekare i Akademije za umjetnost i kulturu održano više od sedamdeset predavanja, a večer je završila u plesnom ritmu na eventu InDaSofa u organizaciji kreativne agencije Adverta te u ponovno aktiviranom prostoru Epic studija.

"Kao i prethodnih godina organiziran je i KulenDayz Kids kako bi se i oni najmlađi uključili u svijet IT tehnologija. Organizirali smo radionice i predavanja o sigurnosti na internetu, osnovama programiranja, robotici, 3D printingu i upravljanju dronovima." pojasnio je Jean Pierre Maričić iz Poduzetničkog inkubatora BIOS.

Važnost Kulendayza već godinama prepoznaje i Grad Osijek što je posebice istaknuo Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika:" Konferencija Kulendayz jedan je od brendova grada Osijeka kojim se ponosimo i zato zahvaljujem organizatorima. Ova konferencija spaja naš IT sektor i gastronomiju. IT sektor pokazao se kao jedan od glavnih zamašnjaka osječkog gospodarstva, ali i svekolikog razvoja grada jer plaće u IT sektoru podižu standard. Druga lijepa stvar je naša gastronomija i kultura jer dolaze gosti iz različitih zemalja svijeta koji će kušati sve što ovdje nudimo. Vjerujem da će to doprinijeti njihovom povratku u Osijek".

Trud organizatora pohvalio je i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić :
"KulenDayz je u proteklih dvanaest godina zaista postao brend grada Osijeka, a drago mi je da je unatoč pandemiji koronavirusa zadržao svoj status i ponovno privukao velik broj sudionika", kazao je Lukić.

Posljednji dan konferencije protekao je u opuštenom druženju i sudionika uz razne adrenalinske aktivnosti u Eko-Centru Zlatna greda unutar parka prirode Kopački Rit.



Tekst i foto: KulenDayz

Najava: Kulendayz 2021. [program]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: