Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



GISKO: Izložba "Svjetska mapa za haranje"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.08.2021. 16:24 
Naslov:  GISKO: Izložba "Svjetska mapa za haranje"
30.08.2021. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek već šestu godinu organizira "GISKO tjedan Harryja Pottera". Manifestacija će se održavati od ponedjeljka, 30. kolovoza do petka, 3. rujna 2021. godine, a namijenjena je svim čarobnjacima i bezjacima u dobi od 9 do 99 godina. Po prvi put, ove godine, tjedan ispunjen radionicama i brojnim drugim sadržajima, bit će popraćen izložbom plakata pod nazivom "Svjetska mapa za haranje".

Otvorenje izložbe održat će se u ponedjeljak, 30. kolovoza u izložbenoj auli Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek s početkom u 19.00 sati. Izložbu će biti moguće pogledati do 10. listopada 2021. godine.

Izložba se sastoji od fotografija izdanjâ knjiga iz serijala o Harryju Potteru prikupljenih putem različitih društvenih mreža. Motivi fotografija su naslovnice knjiga na različitim jezicima, fotografirane u gradovima, većinom u blizini knjižnica ili ostalih znamenitosti pojedinih gradova. Cilj je bio ukazati na raznolikost, brojnost i raširenost pisane riječi, ali i napraviti jedan virtualni putopisni dnevnik koji posjetitelju omogućava putovanje na 65 lokacija u preko 40 zemalja diljem svijeta. Kako bi, naizgled običnoj Mapi za haranje, dodali dozu "čarolije" uz navedenu izložbu fotografija na plakatima, izrađene su interaktivna karta i virtualna izložba koje sadrže prikupljene fotografije iz čitavoga svijeta. Ukoliko se nađete bilo gdje na svijetu s primjerkom knjige o Harryju Potteru u ruci, pozivamo vas da nam pošaljete svoju sliku i pridružite se ovoj fotografskoj, književnoj i putopisnoj avanturi. Samu izložbu od ponedjeljka, 30. kolovoza bit će moguće posjetiti i u virtualnom izdanju.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: