Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



KBC: Ako djelatnici nisu cijepljeni a zaraze pacijenta, snosit će financijsku odgovornost

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.08.2021. 15:31 
Naslov:  KBC: Ako djelatnici nisu cijepljeni a zaraze pacijenta, snosit će financijsku odgovornost
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osječki je Klinički bolnički centar uputio dopis svojim djelatnicima u kojem stoji da bi, ako se pacijent zarazi u bolnici i tuži je, necijepljeni djelatnici mogli bi za to novčano odgovarati .

U priopćenju naglašavaju da nikoga od zaposlenika ne sile na cijepljenje. Podsjećaju da je u Hrvatskoj podnesen i prvi odštetni zahtjev protiv bolnice, te da još jednom upozoravaju zaposlenike na odgovorno ponašanje, kao i da ih informiraju o tome što se događa, pa i o potencijalnim rizicima ako do takve situacije dođe.

Naime, dodaju, "mi smo kao bolnica od 27. prosinca 2020. počeli s cijepljenjem zaposlenika i osigurali smo cjepivo za sve koji se žele cijepiti, kao i zaštitnu opremu za rad s pacijentima, a sve u svrhu maksimalne zaštite i zaposlenika i pacijenata. Stoga smatramo da je u redu informirati zaposlenike da poslodavac polaže pravo tražiti eventualnu naknadu štete od zaposlenika, naravno ako se sudskim putem dokaže da se nije pridržavao svih propisanih mjera zaštite te na taj način uzrokovao štetu poslodavcu. Važno je naglasiti da nikoga od zaposlenika ne silimo na cijepljenje, ali dužnost nam je upozoriti ih na odgovorno ponašanje i ono što se eventualno može dogoditi."

Dopis je napisan nakon prvog zahtjeva za odštetu, i to u KBC-u Zagreb u kojem je obitelj pokojne 84-godišnjakinje tražila nagodbu s bolnicom. Smatraju kako je u bolnicu došla negativna na covid, oboljela i naposljetku umrla. Tražili su 632.000 kuna odštete, no bolnica je nagodbu odbila jer tvrde kako nema dokaza da se zarazila u bolnici. Još se ne zna hoće li obitelj podići tužbu.



Tekst: Radio Osijek/HRT/TM
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: