Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ivan Radić: Osijek prepoznat kao grad afirmativnih promjena, potencijala i budućnosti

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.08.2021. 13:46 
Naslov:  Ivan Radić: Osijek prepoznat kao grad afirmativnih promjena, potencijala i budućnosti
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Slika uspješnog Osijeka širi se Hrvatskom! Iskoristimo to kao poziv svima da dođu u naš grad koji spaja urbano i ruralno, digitalno i tradicionalno, odgovorno i opušteno“, izjavio je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić u prilogu u emisiji „RTL danas“.

Iako se Osijek u ostatku Hrvatske često percipirao kao grad slučaj, zbog problema s komarcima, velikog broja iseljavanja mladih i gospodarskog zaopstajanja, u posljednje vrijeme primjećuje se kako stvari ipak idu na bolje, sve više ljudi se vraća u grad na Dravi i počeli su puhati neki novi vjetrovi.

To je potvrdio i Radić objasnivši to time da je Osijek prepoznat kao grad pozitivnih promjena, grad potencijala grad budućnosti. Bolja je gospodarska slika grada kao i društvena slika grada, za što su zaslužni brojni projekti koji su u pripremi ili se već provode: Gospodarski centar u suradnji sa Županijom vrijedan 66,5 milijuna kuna, proširenje Gospodarske zone Nemetin gdje će uskoro biti prodana i posljednja parcela, od infrastrukturnih projekata započinje realizacija podvožnjaka na Čepinskoj vrijedna 93 mil. kuna, a tu je i obnova Copacabane gdje je uz obalu nasut pijesak, postavljeni su sportski tereni, a kupačima su dostupne besplatne ležaljke i suncobrani.

Brojna su i društvena događanja s više od 20 koncerata održanih ovoga ljeta uz poštivanje svih propisanih mjera; tu su tradicionalne manifestacije Pannonian Challenge, Osječko ljeto kulture, Osječke ljetne noći te niz drugih projekata kojih je sve više i taj će se trend nastaviti.

Govoreći o svojevrsnom baby boomu u Osijeku, Radić je istaknuo kako je i to posljedica dobrih gospodarskih pokazatelja. Doduše, u Osijeku kronično nedostaje slobodnih mjesta u vrtićima jer svake godine oko 160 djece ostane ispod crte. Nova gradska uprava pokušat će još ove godine riješiti da sva djeca budu upisana u vrtić, a riješena je i projektna dokumentacija za izgradnju novog vrtića.

Grad također stipendira izvrsnost tako što je nagradio 109 najuspješnijih osječkih maturanata jednokratnom pomoći u iznosu od 1000 kuna. Osim toga, 109 djece u potrebi iz osječkih osnovnih škola dobit će 101 pomoćnika u nastavi.

Što se neizbježne teme o komarcima tiče, Radić je priznao kako je bila teška sezona ove godine jer je bila poplavna godina s dvije najezde komaraca. Do današnjeg dana provedena su 104 tretmana što je velik skok u odnosu na prošlu godinu kada je bilo 36 tretmana. Iduće godine zajedno sa Županijom osnovat će se posebna ustanova i ranije će se krenuti u tretiranje komaraca, već u ožujku ili travnju.

Na kraju razgovora Radić je pozvao sve goste da dođu u Osijek doživjeti spoj urbanog i ruralnog, digitalnog i tradicionalnog, opuštenog i odgovornog uz poruku: „Grad na Dravi ne mora se bojati budućnosti“.



Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: