Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Muzej Slavonije Osijek: Radionice izrade baranjskog šokačkog veza

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.08.2021. 9:03 
Naslov:  Muzej Slavonije Osijek: Radionice izrade baranjskog šokačkog veza
Od 31.08.2021. 10:00 do 02.09.2021. 9:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zahvaljujući postojanju malobrojnih, ali izuzetno važnih nositelja umijeća izrade te djelovanju u kontinuitetu izvannastavnih aktivnosti Malih vezilja u Osnovnoj školi Draž, umijeće izrade baranjskih šokačkih vezova upisano je 2021. godine kao nematerijalno dobro u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske.

U suradnji s članicama KUD-a „Seljačka sloga“ iz Gajića Evom Balatinac i Evom Kostolić u prostorijama Muzeja Slavonije sudionici radionice imat će priliku naučiti u tri dana kako šivati, porubiti te izraditi određeni oblik na platnenom materijalu.

Na radionici će biti zastupljen prepoznatljiv baranjski šareni vez u karakterističnoj kombinaciji naizmjenično crvene, plave i crne boje, u tehnici veza brojem.

Radionice su namijenjene za djecu starijeg uzrasta (10+ godina) i odrasle. Riječ je o kontinuiranim radionicama na kojima su aktivnosti raspoređene po danima trajanja.

Prva radionica održat će se u utorak 31. kolovoza 2021., a posljednja u četvrtak, 2. rujna 2021., Radionice svakog dana započinju u 10:00, a završavaju u 13:00 sati.

Zbog ograničenog broja mjesta prijave na radionice su obvezne.

Prijaviti se možete putem poveznice:


Cijena sudjelovanja po djetetu/osobi i po danu iznosi 30,00 HRK. Radionice se provode unutar programa “Doktori za baštinu”.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: