Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Održan četvrti po redu Bistrigin – Prvenstvo Panonije u piciginu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65694
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.08.2021. 10:28 
Naslov:  Održan četvrti po redu Bistrigin – Prvenstvo Panonije u piciginu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U subotu, 21. kolovoza 2021. na Bistrinačkoj plaži pored Belišća, iz šestog pokušaja, održan je 4. Bistrigin – Prvenstvo Panonije u piciginu.

Čak pet puta odgađalo se Prvenstvo Panonije u piciginu, popularni Bistrigin koji se konačno održao u subotu 21. kolovoza. K tome razlog nije pandemija, što bi mnogi rekli na prvu, već vodostaj Drave koji je i dan prije do te mjere oscilirao da plaže uopće nije bilo! No kako to obično bude u filmovima, Drava je pala pola metra i Bistrinačka plaža mogla se opružiti svom svojom ljepotom savršenog omjera pijeska i plićaka za ovaj tradicionalni bistrinački sport.

Na turnir se prijavilo 6 ekipa iz Bistrinaca, Belišća i Valpova, a kao i svake godine do sada opet je pobijedila domaća ekipa Piciganaca u sastavu Matija Alošinac, Nikola Abramić, Slobodan Mikolić i Matija Ivoš, ujedno i najbolji igrač turnira. Drugoplasirani su bili Piciganci za sirotinju, a trećeplasirani Oštri Gang. Sudačka dvojka Ivan Orešković i Josipa Glavurdić promatrala je atraktivnost, tehniku i izdržljivost igrača kroz sedam minute igre ocjenjujući broj dodavanja loptice, intenzitet igre, ekstra poteze (noga, glava, bacanje i akrobacije) te opći dojam. Za iće, piće i mjuzu kao i uvijek bio je zadužen šljakeraj udruge Karašicka Republika.

I ovaj Bistrigin je pokazao kako se rijeke i riječne plaže trebaju češće koristiti u raznim aktivnostima lokalne zajednice, posebice u turističkom smislu kako bi se pokazalo da i Slavonci svoje plaže za trku (picigin) imaju!







Tekst i foto: Udruga Karašicka Republika

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: