Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



S početkom školske godine započinju dobrovoljna cijepljenja učenika po školama

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.08.2021. 12:38 
Naslov:  S početkom školske godine započinju dobrovoljna cijepljenja učenika po školama
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako će zbog pandemije izgledati nastava koja počinje za dva tjedna - to nitko ne zna. Hrvatski plan za novu školsku godinu još se čeka. U Sloveniji planiraju testirati srednjoškolce da bi se nastava mogla normalno odvijati, pa se postavlja pitanje čeka li i Hrvatsku sličan scenarij, izvještava Dnevnik Nove TV.

To je potvrdila zamjenica ravnatelja HZJZ-a, Ivana Pavić Šimetin, govoreći o planovima za početak školske godine.

"Kada krene školska godina, organizirat će se cijepljenja za pojedine škole. Pogotovo se to može odnositi na učenike završnih razreda srednjih škola, a tu su nam i srednje škole poput zdravstvenih i ugostiteljskih škola gdje učenici već tijekom školovanja zbog prakse dolaze u kontakt s ljudima različite dobi tako da bi te škole mogle biti prve u kojima se može organizirati cijepljenje. Cijepljenje će biti dobrovoljno", rekla je dodavši da će se s time krenuti početkom školske godine.

U HZJZ-u se nadaju da pojedine županije neće, zbog epidemiološke situacije, novu školsku godinu započeti virtualnim putem već da će se primjenjivati princip koji smo imali tijekom prošle školske godine - da se nastava na daljinu ne mora odnositi na cijelu županiju, već na pojedine škole.

Inače, u Hrvatskoj je cijepljeno oko polovice profesora u osnovnim i srednjim školama dok je starijih osnovnoškolaca cijepljeno manje od jedan posto, a srednjoškolaca manje od šest posto.

Odluka o načinu izvođenja nastave ovisit će i o rezultatima istraživanja o učincima korone na školski sustav koje je Ministarstvo znanosti i obrazovanja naručilo od Instituta za društvena istraživanja. Provedeno je na 27.000 učenika u pet generacija i više od 5.000 zaposlenika u 161 školi. Istraživanje bi trebalo dati odgovore na pitanja kako je pandemija utjecala na život učenika, njihov proces učenja, kakve su psihološke tragove ostavile epidemiološke mjere te koliki su gubici u znanju.

"Mjere i modeli od prošle godine pokazali su se dobrima tako da je sve spremno i za najcrnje scenarije i roditelji nemaju razloga za brigu. Međutim, nadamo se najboljem i trenutačno radimo na ublažavanju mjera", izvijestili su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Pexels.com/Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: