Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječanke s velikih 5:0 izborile finale!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.08.2021. 9:32 
Naslov:  Osječanke s velikih 5:0 izborile finale!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na stadionu Gradski vrt u srijedu, 18. kolovoza odigrane su prve dvije utakmice kvalifikacijskog turnira UEFA Lige prvakinja. U srazu RSC Anderlechta i FC Hayasa pobjedu su ostvarile Belgijke, a u dvoboju između ŽNK Osijek i FK Breznica slavile su ponosne domaćice – naše Osječanke! U finalnoj utakmici koja je na rasporedu u subotu, 21. kolovoza s početkom u 21 sat stoga će se za prolazak u drugu rundu Lige prvakinja boriti RSC Anderlecht i ŽNK Osijek!

Najprije je s početkom u 15 sati odigrana utakmica između RSC Anderlecht i FC Hayasa. Prvo je poluvrijeme završilo kako je i počelo – rezultatom 0:0, a činilo se kako ove dvije ekipe ravnopravno dijele teren. No u drugom je poluvremenu došlo do preokreta, te je unutar tek dvadesetak minuta Anderlecht čak tri puta zatresao mrežu Hayase. Za svoj klub učinila je to u 57. minuti Stefania Vatafu, potom u 63. minuti Charlotte Tison, te za kraj u 78. minuti Tessa Wullaert. Iako je pobjeda završila u nogama Anderlechta valja istaknuti kako se kroz utakmicu sjajnom igrom/obranom posebno istaknula vratarka Hayasa, Alla Herasymchuk.

Susret koji se u gradu na Dravi drugo čekao, između ŽNK Osijek i FK Breznica, započeo je pak u 21 sat, a za razliku od prethodne utakmice, u ovoj je odmah bilo jasno tko je favorit. Prvi gol “pao” je već u 7. minuti, a zabila ga je sjajna Kristina Nevrkla i tako probila led do velikih 5:0 za Osječanke! Drugi je gol uslijedio u 27. minuti, a strijelkinja bila je Anela Lubina koja je tako svoju ekipu na odmor odvela s pristojnom gol razlikom. U drugom poluvremenu, u 53. minuti zgoditak je dala Maja Joščak, potom u 83. Klara Kovačević i za kraj, u 89. minuti utakmicu pogotkom zaključila Lorena Balić.

Direktorica turnira, Ivana Svalina, predsjednik Uprave ŽNK Osijek, Bojan Bodražić i trener ŽNK Osijek, Igor Budiša poručuju: “Presretni smo, idemo dalje, u novom sustavu natjecanja samo jedan klub nastavlja put u Europi, obzirom na pokazanu igru, trud i volju vjerujemo kako Osječanke imaju priliku učiniti baš to!”, složni su iz ŽNK Osijek.

Malo je reći da smo ponosni na sve naše djevojke, od srca im čestitamo na izborenom finalu!


Tekst i foto: Ivana Solar

Najava: Kvalifikacijske utakmice UEFA Liga prvakinja u Osijeku od 18. do 21. kolovoza

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: