Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ove jeseni učenici u školama više neće morati nositi maske?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.08.2021. 11:28 
Naslov:  Ove jeseni učenici u školama više neće morati nositi maske?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Unatoč daljnjem porastu dnevnog broja novozaraženih, Hrvatska bi još ovog tjedna trebala ostati narančasta na karti ECDC-a, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, Jadran je, od Istarske do Dubrovačko-neretvanske županije, narančast od 15. srpnja, od prošlog je tjedna u narančastom i Grad Zagreb, dok je ostatak Hrvatske zelen.

No, tjedan poslije je upitan i budu li brojke i dalje rasle, nije nemoguće da će pocrvenjeti i Jadran. Naime, kada se gledaju tjedne brojke, od prošlog utorka do danas, novooboljelih je bilo ukupno 1979, a u istom periodu tjedan prije bilo ih je 1302, što je porast od 52 posto.

Također, ljetni praznici završavaju za tri tjedna, stoga početak još jedne pandemijske školske godine donosi pitanje hoće li školarci nastaviti nositi maske. Kako doznaje Jutarnji, razgovori na tu temu trebali bi početi krajem ovog ili početkom sljedećeg tjedna.

Prošle školske godine od nošenja maski bili su izuzeti učenici razredne nastave, a učenici od petog do osmog razreda i od prvog do četvrtog razreda srednje škole morali su ih nositi.

Još nije donesena odluka kako će zaposleni u obrazovnom sustavu - učitelji, profesori i drugi djelatnici - dolaziti na posao. Naime, više se puta za školstvo govorilo da će za dolazak na radno mjesto svi zaposlenici morati imati covid digitalne potvrde - negativan test ili dokaz o preboljenju ili cijepljenju.

O tome će ovisiti i činjenica hoće li djeca nositi maske. Naime, više sugovornika je potvrdilo kako je moguće ublažavanje mjera za djecu u školama. Namjera je da se školarcima olakša nastava te da im se pruži što više slobode, ali za to će biti odgovorni odrasli i njihov stav prema epidemiji i cijepljenju.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: