Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Radić ponovno diže avione, nastavlja se borba s komarcima

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.08.2021. 15:37 
Naslov:  Radić ponovno diže avione, nastavlja se borba s komarcima
Od 10.08.2021. 19:00 do 11.08.2021. 18:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

„Monitoring terena na području grada Osijeka pokazao je potrebu za provođenjem novih tretmana suzbijanja odraslih komaraca, stoga smo u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije odlučili da u naredna dva dana, 10. i 11. kolovoza, napravimo sveobuhvatno tretiranje sa zemlje i iz zraka, na ukupno 8 111 hektara, kako bi u kratkom roku postigli maksimalni učinak", najavio je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

10. kolovoza, ove godine, između 19 i 22 sata, provest će se avio tretiranje iz zraka na području Sarvaša i Nemetina. Istog dana u večernjim satima tretirati će se komarci sa zemlje, također u Saravšu i Nemetinu te i u Vinogradskoj, Klisi i Tenji.

Sljedećeg dana, 11. kolovoza, avionom će se „zaprašivati“ komarci u Josipovcu, Višnjevcu, na Lijevoj obali i u rubnim dijelovima Grada sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Toga dana će se sa zemlje u jutarnjim satima metodom hladnog orošavanja odraditi tretman na području cijelog Grada Osijeka dok će u večernjim satima biti tretirani Josipovac, Višnjevac, Cvjetno i Brijest.

Pozivamo sugrađane da za vrijeme provođenja tretmana izbjegnu nepotrebno izlaganje insekticidu, a osobito vozače na pojačani oprez kod nailaska na dimnu zavjesu, te pčelare da zatvore svoje košnice.

Zaključno s danas najavljenim tretmanima, Grad Osijek ove je godine proveo odnosno provesti će 86 tretmana suzbijanja komaraca za što će biti utrošeno 4.813.512,25 kuna.



Tekst: Osijek.hr
Foto: Cacan/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 10.08.2021. 20:18 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Preko 40 godina je Osijek zaprašivan protoiv komaraca iz zraka avionima AN2 bez ijednog incidenta, da bi jednog dana nekom pametnjakoviću palo na pamet da se to više ne može. Čak niti ne znamo tko je taj pametnjaković.
Ako postoji propis koji priječi zaprašivanje iz zraka, pa Radić i Anušić su zakonodavci, neka ga promijene. Osim ako njih dvojica nisu 'mali od palube' u HDZu. Da dalmatinski HDZovci imaju sličan problem državu bi okrenuli naopako a ne jedan propis.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
visibaba
Offline
Ukupno postova: 74
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.08.2021. 14:37 
Naslov:  Re: Radić ponovno diže avione, nastavlja se borba s komarcima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Čekajte , 5 miljuna kuna , i samo jedan komentar ,od našeg jedinog dežurnog !
to je za rubriku -vjerovali ili ne

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: