Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Nenad Bjelica: Želimo biti bolji i pobijediti

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65429
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.08.2021. 10:29 
Naslov:  Nenad Bjelica: Želimo biti bolji i pobijediti
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osijek je odradio trening na stadionu Vasil Levski gdje ga ovoga četvrtka od 19 sati očekuje prvi dvoboj trećeg pretkola Konferencijske lige protiv bugarskog CSKA. Riječ je o nacionalnom stadionu na kojemu igra i Levski, velikom iako i već zastarjelom zdanju s atletskom stazom gdje su gledatelji prilično udaljeni od terena.

Sigurno da oni nisu najsretniji što se igra na stadionu njihovog gradskog rivala. Nadamo se da ćemo iskoristiti to što i oni praktički ne igraju na domaćem travnjaku. Doduše, bit će njihovih navijača i ovdje u velikom broju, ali kada igraš na svom terenu praktički poznaješ svaku rupu i svaki detalj. Možda bi to mogla biti određena prednost za nas, rekao je Nenad Bjelica.

CSKA dosta mijenja formaciju

Jedan je bugarski novinar pitao osječkog kormilara je li upoznat sa situacijom u CSKA-u koji je promijenio kompletni sportski menadžment, a ne samo trenera.

Oni su povijesno najveći bugarski klub što se tiče trofeja. Doduše, Ludogorets zadnjih godina vlada bugarskim nogometom, međutim, CSKA ima veliku tradiciju. Sigurno da ih jedan ovakav događaj neće poljuljati, odgovorio je Bjelica.

Puno je stranaca u redovima Osijekova protivnika, tek dvojica bugarskih igrača obično startaju u najboljih jedanaest…

Da, Turitsov i Antov su standardni, ima ih još nekolicina koji su također bugarski reprezentativci, a ostalo su stranci. Vidjet ćemo kako će to izgledati na terenu, ali u svakom slučaju su kvalitetna momčad s vrlo dobrim pojedincima. Oni dosta mijenjaju što se tiče sustava, a mi ćemo biti spremni za svaku njihovu opciju. No, očekujemo ih u njihovom klasičnom 4-3-3 rasporedu.

Traže se napadačka poboljšanja

Osijek je u prethodnim europskim dvobojima sačuvao svoju mrežu, a Ivušić je samo jednom kapitulirao računajući sve dosadašnje utakmice u ovoj sezoni.

Nisu ni oni primili gol u Europi, ali smo mi imali puno težeg protivnika. Njihov je ipak bio razinu niže. Pokazali smo dosad dosta veliku defanzivnu stabilnost, prema naprijed se sigurno još možemo poboljšavati i hoćemo. Svakako nam to daje nadu u prolazak i da budemo optimistični pred ovu utakmicu.

I na kraju, u kakvom se izdanju Bijelo-plavi trebaju predstaviti da bismo bili još i više ohrabreni prije uzvrata u Gradskom vrtu?

Ono što smo vidjeli u ovih godinu dana otkako sam ovdje, takav Osijek očekujem i u Sofiji. Odlučan, hrabar, organiziran, agresivan i discipliniran, Osijek koji teži dati gol i želi pobijediti utakmicu. Nećemo po tom pitanju ništa mijenjati u stilu igre, visokim ćemo presingom pritisnuti protivnika, ne dati im previše igre i nećemo odustati od onoga što nas krasi. I naravno da se nadamo povoljnom rezultatu.



Tekst: NK Osijek
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: