Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ljetnji festivalski foto-finiš u Novom Sadu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOva tema je zaključana: ne možete uređivati postove niti odgovarati.
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65647
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.08.2021. 14:28 
Naslov:  Ljetnji festivalski foto-finiš u Novom Sadu
Od 26.08.2021. 16:00 do 28.08.2021. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Festival uličnih svirača“, kao i svečano otvorenje ovogodišnjeg izdanja "Kaleidoskopa kulture" predstavljaju vrhunac ljetnih festivalskih sadržaja u Novom Sadu, koje svakako treba posjetiti.

Dvadeset i prvo izdanje „Festivala uličnih svirača“ ima slogan – „Počnimo ljubav ispočetka“ i predstavlja svojevrstan omaž zabavnoj glazbi pedesetih i šezdesetih godina te jedinstvenom duhu optimizma koje su imale generacije nakon Drugog svjetskog rata.

Nakon epidemije koja je zaustavila cijeli svijet na godinu dana, neizvjesnost i strah polako zamjenjuje vjera u bolje sutra. Ovogodišnji slogan „Festivala uličnih svirača“, pod nazivom „Počnimo ljubav ispočetka” slavi nove početke" kažu organizatori „Gradić festa“.

Tijekom tri festivalska dana nastupit će nekoliko domaćih i regionalnih bendova poput sastava „Vizelj“, „Dogs in Kavala“, „Z++“ i „Pocket Palma“. Osim u glazbenicima, publika će imati prigodu uživati u nastupima cirkuskih izvođača iz Italije i Mađarske.

„Festival uličnih svirača – Gradić fest“ biće održan od 26. do 28. kolovoza 2021., u jedinstvenom baroknom ambijentu podgrađa Petrovaradinske tvrđave.

Samo nekoliko dana kasnije, točnije 2. rujna svečano se otvara četvrti „Kaleidoskop kulture“. Ceremoniju otvorenja pratit će multimedijalni umjetnički performans, a prema riječima organizatora publici će se predstaviti nacionalni paviljon jedne od najvažnijih europskih institucija za nove medije, „Ars Electronica“ iz Linza.

Iz Austrije dolaze i predstavnici galerije iz St. Poltena, dok će publika imati prigodu uživati iu izložbi o nasljeđu Velikog Limana, Filmskom festivalu „Obnova”, predstavama u okviru „INFANT-a“ i brojnim drugim sadržajima, koji će biti najavljeni u narednim tjednima" kažu organizatori ovogodišnjeg „Kaleidoskopa kulture“.

„Kaleidoskop kulture“ nastao je u sklopu priprema za titulu Europske prijestolnice kulture, koju je Novi Sad isprva ponio za 2021. godinu, ali je zbog globalne pandemije titula prebačena za 2022. godinu.

Programi će biti organizirani sukladno epidemiološkim mjerama koje će tada biti na snazi, naglašavaju organizatori.


Izvor: TONS

[Sponzorirani članak]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: