Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Visoki ciljevi na pripremama RK Osijeka – ulazak u Premijer ligu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65647
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.08.2021. 13:29 
Naslov:  Visoki ciljevi na pripremama RK Osijeka – ulazak u Premijer ligu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Rukometaši Osijeka danas su započeli s ljetnim pripremama. U blizini Veslačkog kluba Iktus na osječkoj Promenadi, okupljenim igračima obratili su se čelni ljudi Kluba – predsjednik Krešo Tomas, zatim dopredsjednik Ivan Kos, a naposljetku i trener Dag Kovačević. Nakon par uvodnih riječi, Osječani su zajedno s trenerima odradili prvi trening u perivoju Kralja Tomislava i na Srednjoškolskom igralištu.

Za nadolazeću sezonu u osječkim su redovima postavljeni visoki ciljevi – želja je sam vrh tablice Prve hrvatske rukometne lige Sjever.

- Mi kao uprava smo postavili visok cilj, a to je ulazak u Premijer ligu. Da bi to uspjeli ostvariti, potreban je niz predradnji, a jedna od njih je i sama reorganizacija kluba na kojoj radimo već neko vrijeme. U ovu sezonu ulazimo spremni. Imamo još par koraka i ciljeva za što je sada pravi trenutak. Dovođenje trenera u omladinsku školu, pojačavanja u izvršnom odboru i marketingu; želimo iskorak u svakom segmentu kluba – rekao je dopredsjednik Ivan Kos.

Na putu do uspjeha svakako će im pomoći i dogovorene prijateljske utakmice s respektabilnim protivnicima kao što su premijerligaš Spačva te momčadi Požege i Virovitice s kojima će se izabranici Daga Kovačevića susresti i kasnije u službenom natjecanju.

Osječki prvotimci odigrat će čak osam pripremnih ogleda uzmemo li u obzir i gostovanje na turniru u Požegi 4. rujna, a generalka uoči nove sezone bit će 11. rujna, tjedan prije otvaranja sezone, u gostima kod Virovitice.

Prvom okupljanju prisustvovali su svi igrači koji trenutno brane boje RK Osijeka, a na popisu trenera Kovačevića sada ih je 21:
VRATARI: Ivan Bošnjak, Marko Mudrovčić, Vasilije Vujović
SREDNJI VANJSKI: Filip Vuković, Antonio Carević, Domagoj Nedić
DESNI VANJSKI: Fran Čurić, Dominik Šimatić
LIJEVI VANJSKI: Matej Zrno, Tomas Edl, Patrik Begović
KRUŽNI NAPADAČ: Filip Carević, Martin Lukac, Tomislav Babić, Marko Žganjer
DESNO KRILO: Kuštrim Ninaj, Hrvoje Pleše
LIJEVO KRILO: Matej Radović, Matej Pavlović, Noa Mandić, Dino Vukušić Babić i Šimatić bili su na prozivci, ali još neko vrijeme neće trenirati sa suigračima jer su u fazi rehabilitacije zbog težih ozljeda koje vuku iz završnice prethodne natjecateljske godine.

Na okupljanju je bilo i nekoliko novih lica, ali prijelazni rok još traje, kao i pregovori:

- Nadam se da će se do 1. rujna još koje zvučno ime odazvati. U pregovorima smo s još nekim igračima, čekamo njihove odgovore – otkriva predsjednik Tomas.

Bitno je napomenuti kako su igrači Rukometnog kluba Osijek i tijekom ljetne stanke trenirali u Dizačkom klubu Slavonija pod budnim okom kondicijskih trenera Bože Krište i Borne Wertaga te Andreja Becka, dopredsjednika Kluba i koordinatora za kondicijsku pripremu.

Velika novost u našem klubu su i treninzi atletske pripreme s još jednim stručnjakom, Zoranom Tadićem, savjetnikom i edukatorom Kluba za kondicijsku pripremu.

- Novina u klubu je i da imamo atletskog trenera, čime se baš i ne može pohvaliti puno naših klubova. Igrači će prvih desetak dana provesti s njim, a onda ćemo u dvoranu – kaže trener Dag Kovačević o planu priprema. – Bitno je napomenuti da igrački kadar još nije gotov. Baza je tu, ali još uvijek tražimo određene profile igrača koji nam nedostaju.

Motivirana momčad Osijeka svoju borbu za vrh Prve hrvatske rukometne lige Sjever započinje 18. rujna kada će na domaćem parketu dočekati RK Maksimir Pastelu. Nadamo se da će taj naš put uživo na tribinama Zrinjevca moći pratiti i gledatelji.


Tekst i foto: RK Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: