Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Vandali uništili ležaljke i odbojkašku mrežu na Kopiki

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65649
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 31.07.2021. 22:24 
Naslov:  Vandali uništili ležaljke i odbojkašku mrežu na Kopiki
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


[4.8.2021.] Radić: vandali sa Kopike moraju biti sankcionirani, podnesena je kaznena prijava

[31.07.2021.] Popularna osječka Kopika, na kojoj mnogi Osječani traže osvježenje u ovim vrelim danima, za ovu je sezonu posebno pripremljena i opremljena. Plaža je "pojačana" s 6500 m³ pijeska, uređeni tuševi, postavljene ležaljke, svlačionice, odbojkaški teren... Vandali su ostavili svoj rukopis.

Prije nekoliko dana postavljena je i zaštitna mreža za kupače, uređeno dječje igralište i igralište za basket.

Jutros su radnici koji održavaju prostor tog dravskog kupališta zatekli uništene ležaljke, pokidanu odbojkašku mrežu, širom razbacano smeće, ali i razbijeno staklo. Takvo ponašanje pojedinaca osječki gradonačelnik Ivan Radić odmah je osudio i najavio sanaciju uništene imovine.

"Kažu da iznimke potvrđuju pravilo, pa je tako i u ovom slučaju. Naglašavam kako je velika većina posjetitelja odgovorna i uredna, zadovoljna sa svim učinjenim.

Posjetitelji u pravilu čuvaju Kopiku kao svoju, jer ona to i jest. Plaža svih Osječanki i Osječana i njihovih gostiju. Ali neodgovorni pojedinci uspijevaju učiniti nered, štetu i potencijalnu opasnost za sve posjetitelje svojim vandalskim ponašanjem i to nećemo dozvoliti. Ovim putem poručujem da grad Osijek i njegovi građani neće tolerirati takvo ponašanje. Uništavanje i razbijanje nije prava slika Osijeka i stoga pozivam građane da aktivno sudjeluju i na gradonač[email protected] prijave svako uočeno vandalsko ponašanje, jer pojedinci moraju odgovarati za učinjeno!

Uz sanaciju napravljene štete i pojačan nadzor, najvažnije je da zajednički osudimo vandalsko ponašanje neodgovornih pojedinaca i nastavimo graditi sigurno i zadovoljno okruženje koje Osijek jest, sa mentalitetom pobjednika, u ovom slučaju nad vandalima
", poručuje gradonačelnik Radić.



Tekst: Radio Osijek
Foto: Osijek.hr/Arhiv


Zadnja promjena: Redakcija 031; 04.08.2021. 13:34; ukupno mijenjano 1 put.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 31.07.2021. 23:23 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nijedna policija svijeta ne može sama protiv kriminalaca i vandala. U totalitarnim državama stoga redovno postoje plaćeni špijuni koji su glavna pomoć policiji. U demokratskim državama 'špijuni' trebaju biti svi građani.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
pirko
Offline
Ukupno postova: 115
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.08.2021. 21:20 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kada bi policija, nedaj bože, nešto radila - u gradu bi možda bilo i više reda, ali kada je omiljena zanimacija visiti po birtijama i birati hladovinu - lakše je kršiti zakon.

Možda da smijene načelnika PU za primjer i dovedu osobu koja će uspostaviti radnu etiku, svima bi bilo ugodnije živjeti u gradu.

Ako ne, neka vandali preuzmu riječ, prirodno stanje stvari...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: