Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Završnica 63. kupa HŠRS 2021.

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65697
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.07.2021. 9:14 
Naslov:  Završnica 63. kupa HŠRS 2021.
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Za kategorije seniorke, seniore, juniorke i juniore u disciplini lov ribe udicom na plovak održan je od 16. do 18. srpnja na jezeru Pakra II u Banovoj Jarugi kod Kutine u organizaciji Hrvatskog športskog ribolovnog saveza održan je 63. Kup a domaćin je bio ŠRD Bjelovar uz sponzorstvo Grada Kutine.

Pravo na sudjelovanje na ovom prestižnom natjecanju ekipe ostvaruju kroz izlučno županijsko natjecanje tijekom godine u kojem su seniorke Linjaka u sastavu Ljiljana Martan, Željka Radić, Erika Kling i Tajana Pušić osvojile visoko drugo mjesto.

U petak se održao službeni trening a u subotu i nedjelju natjecanje u kojem ekipa seniorki u konkurenciji od 16 ekipa osvaja 8. mjesto dok je u pojedinačnom plasmanu u konkurenciji od ukupno 50 natjecateljica 29. mjesto zauzela Tajana Pušić a kapetan ekipe bio je Marko Roguljić. Ukupan ulov ribe iznosio je 7.275 kilograma. Logističku potporu ekipi pružali su Ivan Martan, Slaven Klasiček i Janika Kling a tijekom natjecanja smješteni su bili u Garešnici. Svi natjecatelji moraju biti registrirani i posjedovati potvrdu o općoj zdravstvenoj sposobnosti te poznavati Pravilnik o natjecanjima HŠRS za disciplinu Lov ribe.Uz vlastita i sredstva Kluba dio sredstava za pripremu i sudjelovanje u natjecanju osigurala je Zajednica športskih ribolovnih društava Osijek i Športsko ribolovni savez Osječko-baranjske županije.

Športski ribolov često se povezuje s izrazima rekreacijski ribolov ili ribolov iz zabave gdje je smisao u traženju i hvatanju ribe pomoću pribora za športski ribolov, a ne zbog jela ili prodaje ribe. Nadmudrivanje ribe te hvatanje i prilagođavanje tehnike ribolova, pokreta ruku i štapa ponašanju ribe vodeći računa o vodenim strujanjima rezultira prevarom te izvlačenjem ribe iz vode. Nadmudriti divlju životinju i prevariti je te izvaditi iz vode a potom obično nakon slikanja vratiti je u vodu sav je smisao športskog ribolova.



Tekst i foto: ŠRK Linjak

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: