Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječko-baranjska županija osigurava besplatnu prehranu za sve osnovnoškolce

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.07.2021. 16:14 
Naslov:  Osječko-baranjska županija osigurava besplatnu prehranu za sve osnovnoškolce
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U petak, 23. srpnja 2021. godine održana je Završna konferencija projekta ''Vrijeme je za školski obrok 2020.-2021.'' U projekt je uključeno ukupno 994 učenika u riziku od siromaštva iz 14 osnovnih škola kojima je osnivač Osječko-baranjska županija, a osnovni cilj je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele hrane u osnovnim školama. Planirano trajanje projekta je bilo 5 mjeseci, uz mogućnost retroaktivnog financiranja prihvatljivih troškova, odnosno prihvatljivi troškovi će se financirati od 7. rujna 2020. godine. Vrijednost projekta je 999.081,83 kuna te su sredstva u cijelosti bespovratna, 85% iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

- Početkom 2017. godine župan Ivan Anušić najavio je besplatnu prehranu za sve osnovnoškolce što smo u međuvremenu uspjeli ostvariti. Međutim, Osječko-baranjska županija uključila se i u projekt ''Vrijeme je za školski obrok 2020.-2021.'' koji predstavlja nastavak projekta ''Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva'', a koji pak Osječko-baranjska županija uspješno provodi petu godinu zaredom. Ono što je važno istaknuti je uključenost lokalnih OPG-ova čiji domaći proizvodi pružaju djeci zdrave i svježe obroke – kazao je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić i dodao da očekuje nastavak projekta.

O pozitivnim učincima projekta govorila je Vlatka Zahirović, ravnateljica OŠ kralja Tomislava Našice.

- Ovo je treća godina sudjelovanja u projektu „Vrijeme je za školski obrok“, a ove je godine u njega bilo uključeno 110 učenika. Kriterij je bio da dijete dolazi iz obitelji primatelja dječjeg doplatka, a iako je besplatan obrok osiguran za sve osnovnoškolce u našoj županiji, ovo je prilika da se rastereti županijski proračun i povuku sredstva iz europskih fondova. Osim toga, sva hrana koju pribavljamo dolazi od lokalnih OPG-ovaca te na taj način dodatno potičemo domaću proizvodnju – kazala je Zahirović.



Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: