Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Trodnevna manifestacija "U gostima"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65665
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.07.2021. 18:30 
Naslov:  Trodnevna manifestacija "U gostima"
Od 30.07.2021. 16:00 do 01.08.2021. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

"U gostima" - naziv je trodnevne manifestacije koja će se od 30. srpnja do 1. kolovoza 2021. održavati u Osijeku oko prostora Kulturnog centra Osijek koji će postati mjesto kreativnih susreta mladih iz Hrvatske i Europe, realiziran kroz niz radionica, predstava, glazbenih i scenskih događanja interkulturalnog karaktera.

Slike pustih gradskih ulica tako tipične za kraj srpnja, ove godine zamijenit će vreva mladih koji u Osijek stižu iz Portugala, Španjolske, Italije, Finske, Rumunjske, Mađarske i Hrvatske.

Naučiti plesati korake izvornog somalijskog plesa, „upisati“ tanhut u listu svojih vještina, savladati osnove nekog zavodljivog španjolskog plesa, isprobati bodypercussion, znati crtati (neizbrisive tragove) kanom, ponijeti kući svoje ime ispisano kaligrafijom, utkati svoj predmet i kulturno nasljeđe starom tkalačkom tehnikom u veliki tkalački okvir i dati svoj osobni touch – sve to dio je trodnevne manifestacije koju supotpisuju Udruga Breza, Udruga Kreaktiva i Kulturni centar Osijek.

Udruga Breza svojim će gostima/mladima iz inozemstva u sklopu Eramsus + projekta MOVE THE WORLD zajedno s Udruga Kreaktiva i njihovima mladima uključenih u Erasmus + projekte OSBRIDGES, BE YOURSELF i 4RUR(E)AL YOUTH prepustiti vođenje radionica plesa, crtanja, tkanja, pjevanja i drugih vještina, ali i prezentiranja osobitosti zemlje iz koje dolaze kako bi simbolički i stvarno, nastavili stvarati veze međusobnih odnosa i spajanja puteva promišljajući na održivi način.

Naš grad na Dravi, urbano središte i sjecište puteva, uronjeno u svoj prirodni okoliš, upravo je savršena „kulisa” za realizaciju ovih europskih projekata.

Kulturni centar Osijek bit će domaćin Europskih dramskih susreta, a koji će kroz program radionica i putem videolinka s vršnjacima - kazalištarcima u drugim zemljama, pod vodstvom europskih dramskih stručnjaka, učiti i razmjenjivati iskustva u dramskom i kazališnom radu.

Uz pridržavanje epidemioloških mjera i u skladu s njima, radimo sitne korake ponovnom uspostavljanju veza. Kroz tri dana, 30.7., 31.7. i 1.8., Kulturni centar Osijek i Grad Osijek, uz podršku Turističke zajednice grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, bit će središte događanja i multikulturalnog povezivanja, ali i prilika da ovi mladi ljudi, u sinergiji s građanima Osijeka, upoznaju zanimljivi ritam osječkih ulica.

Sve radionice održavat će se od 30. 7. do 1. 8. 2021. oko prostora Kulturnog centra Osijek (Ul. Kneza Trpimira 2/A, 31000, Osijek), u slučaju kiše, unutar prostora Kulturnog centra. Prijepodnevni termini predviđeni su za djecu u dobi od 7-14 godina, a poslijepodnevni termini za mlade od 15 godina pa na dalje.

Link za prijavu na radionice:


Radionice su besplatne.




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: