Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Odlična suradnja Osječko-baranjske županije i SAD-a

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.07.2021. 14:11 
Naslov:  Odlična suradnja Osječko-baranjske županije i SAD-a
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas (20. srpnja 2021. godine) Osječko-baranjsku županiju i Grad Osijek posjetio je otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a u republici Hrvatskoj Mark Fleming sa suradnicima. Sa županom Ivanom Anušićem, gradonačelnikom Ivanom Radićem i njegovim zamjenikom Draganom Vulinom su razgovarali o potencijalima grada i županije ističući izvrstan geostrateški položaj. Župan Anušić osvrnuo se na buduću projektnu suradnju, prije svega na području IT sektora.

- S otpravnikom poslova Markom Flamingom razgovarali smo o zajedničkoj suradnji i investicijama na području IT-a, poljoprivrede i robne razmjene. Sjedinjene Američke Države su naš strateški partner i saveznik s kojim ćemo i dalje raditi na dijalogu i uzajamnoj projektnoj suradnji, a već smo dogovorili da gospodin Fleming u budućem posjetu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji pobliže upozna našu IT scenu kao i brojne druge vrijedne investicije – kazao je župan Anušić.

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić istaknuo je važnost gospodarske suradnje sa SAD-om.

- Dotakli smo se mnogih tema, od potencijalnih investitora iz Sjedinjenih Američkih Država koji vide ulagačke mogućnost u gradu Osijeku pa sve do naše „pameti“ u vidu IT sektora. Drago mi je da je gospodin Fleming obećao posjet upravo IT parku kada bude dovršen i uvjeren sam da ovaj posjet uroditi konkretnom suradnjom u budućnosti – rekao je gradonačelnik Radić.

Otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a Mark Fleming zahvalio se na prijemu i kazao kako će ovaj posjet dodatno osnažiti ekonomske veze Hrvatske i SAD-a.

- Posebno mi je bilo drago čuti o gospodarskom potencijalu Osijeka i Osječko-baranjske županije jer smo u Veleposlanstvu okrenuti jačanju ekonomskih veza između Hrvatske i SAD-a i siguran sam da će se partnerstvo naših dviju zemalja dodatno osnažiti – zaključio je Mark Fleming.

Revitalizacija OLT-a u budućem europskom financijskom razdoblju, jačanje Sveučilišta i revitalizacija Zračne luke Osijek izazvali su interes američkog veleposlanstva i zasigurno će biti teme nekih budućih sastanka.



Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: