Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kulturni centar Osijek: Promocija knjige "Cesta do sna" Mije Dimšić @ terasa

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.07.2021. 8:20 
Naslov:  Kulturni centar Osijek: Promocija knjige "Cesta do sna" Mije Dimšić @ terasa
20.07.2021. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Predstavljanje knjige i kratki akustični koncert Mie Dimšić održat će se i u Osijeku, u utorak, 20. srpnja 2021., s početkom u 19:00 sati, na krovnoj terasi Kulturnog centra (Kneza Trpimira 2/A). Razgovor će voditi Tanja Kvorka, novinarka Glasa Slavonije.

Mia Dimšić, mlada osječka kantautorica, u vrlo kratkom vremenu, svojim je pjesmama i pozitivom osvojila vrhove svih top lista i naslovnice brojnih časopisa. Za njene koncerte uvijek se traži karta više, a tome najbolje svjedoče velike gužve i redovi za fotografiranje s Mijom koji redovno nastaju nakon svakog njezinog nastupa. Trenutno promovira svoj studijski album „Sretan put“, ali i svoju prvu knjigu „Cesta do sna"u kojoj opisuje svoje odrastanje i svoj dosadašnji glazbeni put.

Glazba je od najranije dobi bila važan dio Mijina života. Rođena Osječanka, pjevala je u zboru i plesala u folklornom ansamblu te pjevala i plesala u nekoliko akustičnih sastava dok ju tamburaški sastav „Džentlmeni“ iz Osijeka nije pozvao da im bude ženski vokalni solist na njihovoj turneji po Kanadi i SAD-u.

Zajedno s menadžerom Damirom Bačićem i skladateljem Vjekoslavom Dimterom, Osječaninom s philadelphijskom adresom, počinje Mijin profesionalni uzlet realiziran kroz singlove “Budi mi blizu”, “Slobodna” i, konačno, “Život nije siv” koji je vrlo brzo osvojio srca publike, ali i brojne diskografske nagrade te čak četiri nominacije za najprestižniju diskografsku nagradu Porin.

Njezin prvi album “Život nije siv” u prvom tjednu na tržištu zauzima 1. mjesto najprodavanijih albuma gdje ostaje idućih šest tjedana. Pjesma “Život nije siv“ koja je u Mijinom životu promijenila toliko toga bila je tek prva u nizu uspješnica. Pjesme “Bezimeni” i ”Sunce, oblak, vjetar” s tog albuma, nastavile su osvajati vrhove top ljestvica, pogađati ukus žirija Festivala i oduševljavati njene sve brojnije fanove.
Božićni album “Božićno jutro” iz 2017. ponovno je jedan od najprodavanjih albuma, a najavni sing s tog albuma “Cimet i čaj” tjedan dana provodi na vrhu nacionalne top liste.

Koncert pod nazivom “Život nije siv: Božićni koncert za velike i male” napunio je, ovaj put, Veliku dvoranu Lisinskog. Nakon koncerta u Lisinskom, uslijedila je i petodnevna BiH turneja s koncertima u Banja Luci, Mostaru, Zenici, Tuzli i Sarajevu, kao i samostalni koncert u rasprodanoj Spaladium Areni u Splitu na kojem je posebna gošća iznenađenja bila hrvatska megazvijezda Tajči u pratnji country gitarista Davida Langleyja iz Nashvillea.

U ožujku 2018., na svečanoj dodjeli u Spaladium areni u Splitu, Mia i njezin tim osvajaju sveukupno šest Porina: Album “Život nije siv” u kategorijama album godine, najbolji album pop glazbe, najbolje likovno oblikovanje i najbolja produkcija, album “Božićno jutro” u kategoriji najbolji album popularne duhovne glazbe i pjesma “Bezimeni” u kategoriji pjesma godine.

Prva vokalna suradnja u Mijinoj karijeri, pjesma “Sva blaga ovog svijeta” u duetu s Markom Toljom premijerno izvedena na Splitskom festivalu 2019. godine, osvaja treće mjesto publike i tog se ljeta također smješta na prvo mjesto nacionalne top ljestvice, a 2020. godine osvajaju i Porina za najbolju vokalnu suradnju.

Svoj prvi inozemni koncert Mia je održala u Nashvilleu, gradu country glazbe, u Mockingbird Theater-u u predgrađu Franklin, Tennessee. Na pozornici joj se ponovno pridružuju Tajči i David Langley, a posjet koriste i za završni rad na novom albumu u studiju Vjekoslava Dimtera u Philadelphiji, ali i ugovorene sastanke s nekoliko producenata i posjet studijima gdje istražuju teren za snimanje novih skladbi na engleskom jeziku.

Mijin treći studijski album „Sretan put“ sadrži deset autorskih skladbi koje u cijelosti potpisuju Vjekoslav Dimter, Damir Bačić i Mia, a okuplja i sjajnu producentsku ekipu: Ivana Pešuta, Antu Gelu i Predraga Martinjaka uz tonskog snimatelja Gorana Martinca..
Tijekom 2020. godine, Mia nastavlja predstavljati singlove, popraćene video brojevima, s albuma “Sretan put”, u travnju za pjesmu “Unatrag”, a u kolovozu za pjesmu “Sretan put”.

Uz predstavljanje albuma “Sretan put”, 2020. godina, Miji će ostati upamćena i po suradnji s grupom The Frajle na pjesmi “Gledaj me oči”, po Porinu za Najbolju vokalnu suradnju za pjesmu “Sva blaga ovog svijeta” izvedenu u duetu s Markom Toljom, ali i po Mijinoj prvoj knjizi “Cesta do sna”, u kojoj opisuje svoje odrastanje i svoj dosadašnji glazbeni put.

Upravo će svoju knjigu „Cesta do sna“, Mia Dimšić predstaviti na krovnoj terasi Kulturnog centra Osijek, u utorak, 20. srpnja 2021., s početkom u 19:00 sati.
Naša se Osječanka vraća na domaći teren, pred svoje sugrađane, odakle je krenula cestom do ostvarenja svog sna, stoga pozivamo sve zainteresirane da dođu na predstavljanje knjige ove sjajne mlade kantautorice i svestrane glazbenice.

Ulaz je slobodan, a uz predstavljanje knjige, Mia će održati i kratki akustični koncert te tako spojiti sve svoje strasti i talente koje tako uspješno spaja.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: