Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Olujno nevrijeme u Osijeku: Vjetar odnio krov zgrade, poplavljeni podrumi i ceste

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.07.2021. 20:30 
Naslov:  Olujno nevrijeme u Osijeku: Vjetar odnio krov zgrade, poplavljeni podrumi i ceste
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nevrijeme praćeno obilnom kišom, mjestimice i tučom, u subotu poslijepodne zahvatilo je grad Osijek. U kratkome vremenu palo je oko 90 litara kiše po četvornome metru, bilo je dosta složenih intervencija pa su mobilizirane i dodatne snage javne vatrogasne postrojbe, ali i svih osječkih DVD-ova.

Sve relevantne službe promptno su reagirale te je u roku pola sata nakon prestanka nevrijemena situacija na terenu sanirana. Prometnice su očišćene, omogućen je tramvajski i autobusni promet.

- Službe su oko 15:30 sati počele zaprimati dojave građana te su u kratkome vremenu zaprimile oko 150 poziva. Uslijed jakoga vjetra u Ulici Matije Gupca odnesen je dio krova, u Višnjevcu je uslijed pada stabla oštećena elektroenergetska instalacija. Unikom je imao više od 15 intervencija zbog pada grana, a nekoliko prometnica u gradu bilo je poplavljeno, zbog čega je promet bio onemogućen – izvijestio je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

- Sve službe hitno su reagirale pa je promet svuda u gradu ubrzo ponovno omogućen. Tramvajske linije funkcioniraju. Nakon što je stala kiša, službe Unikoma počele su čistiti ulice, a to će nastaviti i tijekom večeri. Nakon saniranja prometnica, vatrogasne službe prema prioritetima kreću sa sanacijom podruma – kazao je Radić.

Gradonačelnik je zahvalio službama Vodovoda, Unikoma, operativnim snagama Stožera civilne zaštite grada Osijeka, policiji, vatrogascima i svim sugrađanima koji su promptno reagirali. Upozorio je kako je i za sutra najavljen crveni meteo alarm te naglasio da su sve službe, kao i danas, u stanju pripravnosti i spremne odmah reagirati.

Uz gradonačelnika, na konferenciji za novinare bili su Dragan Vulin i Romano Kristić, načelnik i zamjenik načelnika gradskog stožera Civilne zaštite, Željko Mandić, direktor Vodovoda, Davor Vić, direktor Unikoma te ispred JPVP Osijeka Goran Ivković, zamjenik zapovjednika.













Tekst: Osijek.hr
Foto: JVP Osijek, Osijek.hr, Ivana Mandić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 17.07.2021. 21:50 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Limeni krovovi su posebno skloni "letenju", ako nisu savršeno postavljeni.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: