Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ivan Fiolić novi igrač NK Osijek

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65631
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.07.2021. 14:50 
Naslov:  Ivan Fiolić novi igrač NK Osijek
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Uspješno su završeni pregovori između Osijeka i belgijskog Genka. Nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske, 25-godišnji Ivan Fiolić došao je u Gradski vrt i potpisao trogodišnji ugovor s Bijelo-plavima! Prethodno je, dakako, prošao liječnički pregled i odmah se stavlja na raspolaganje stručnom stožeru. Karijeru je započeo u Dinamu koji ga je jedno vrijeme usmjerio na kaljenje u Lokomotivu, da bi u ljeto 2018. iz Maksimira otišao u Belgiju. Transfer u Genk bio je vrijedan 2,5 milijuna eura, no u toj sredini Fiolić nije dobio pravu prigodu pokazati sve što zna. Godinu dana kasnije uslijedila je posudba na Cipar, u AEK iz Larnace gdje se zadržao pola sezone. Nakon toga je, u veljači 2020., Ivan prihvatio poziv poljske Cracovije.

Pokriva više pozicija u momčadi

U HNL-u je ukupno zabilježio 75 nastupa, postigavši 12 golova uz 17 asistencija. U belgijskoj Jupiler Pro League zaigrao je na četiri utakmice dok je na Cipru u 13 susreta zabio 3 gola i 2 puta asistirao za pogotke svojih suigrača. U Poljskoj je bio standardan, pa je u Estraklasi nastupio u 33 dvoboja u kojima je jednom bio strijelac i jednom u ulozi dodavača. Igrao je 2016. za Dinamo četiri puta u skupini Lige prvaka, u dva navrata je bio na terenu u dresu Genka u skupini Europske lige dok je u kvalifikacijama toga natjecanja imao 12 nastupa uz 4 pogotka. Također, vrijedi istaknuti i kako je devet puta igrao za U-21 reprezentaciju Hrvatske. Može igrati na više pozicija u momčadi, primarno u sredini terena, ali i na krilu gdje su ga pojedini treneri također koristili. Ljevak je, što je Nenadu Bjelici također bilo bitno.

Zbog Osijeka odbio neke druge ponude

Osmijeh našeg novog prvotimca čim je došao u Gradski vrt svjedoči o njegovom potpunom zadovoljstvu ovakvim raspletom situacije.

Menadžer i ja odbijali smo neke druge ponude kako bih došao u Osijek. Znao sam da će kad-tad ponovno doći dan da nastavim raditi s trenerom Bjelicom. I drago mi je da je ovako završilo, da sam postao član kluba koji ima lijepu i visoku reputaciju u hrvatskom nogometu. U odnosu na vrijeme kada sam posljednji puta igrao u HNL-u Osječani su zaista u svemu napravili veliki iskorak i zato sam sretan što sam sada ovdje, uvodno je istaknuo Fiolić.

Od novih suigrača puno njih poznaje iz nekih ranijih sezona, a s nekima je već igrao u istom klubu.

Znam doslovno pola momčadi! S nekima sam igrao u mlađim reprezentacijama, protiv dosta njih se susretao kad smo bili suparnici na terenu, a dijelio sam svlačionicu s Bočkajem, Grezdom i Gržanom. S Perom se posebno dobro poznajem i dosta smo toga prošli zajedno. Jedva čekam zaigrati i mislim da mi neće trebati puno vremena za prilagodbu. Profesionalac sam i tako sam pristupio obvezama i ovoga ljeta dok sam čekao rasplet situacije, trenirao u Genku i s te strane nema nikakvih problema. Želim od prve utakmice dati sve od sebe i biti dio što uspješnijeg kolektiva.

Bjelica: Ivan je baš želio doći kod nas!

Fiolić je od početka prijelaznog roka bio jedan od onih igrača koje je Bjelica želio vidjeti među svojim izabranicima.

Iako smo bili kratko zajedno u Maksimiru, u tih mjesec i pol dana zaista sam bio zaista zadovoljan onim što je on pokazivao. Drago mi je što se opet susrećemo i mislim da dovodimo kvalitetnog igrača koji može igrati na četiri pozicije veznoga reda, koji i u centrali, ali i na boku može pružiti jako puno. Vjerujem da će mu, nakon ove posljednje dvije godine, Osijek biti veliki izazov i da će nam pomoći u nastojanju ostvarenja naših ciljeva. Važno je napomenuti da se on odrekao ne baš malog novčanog iznosa da bi ostvario ovaj transfer i stvarno je i time potvrdio veliku želju za dolaskom kod nas. A kada je tako, onda jednostavno takvog igrača morate dovesti. I to smo i učinili, naglasio je šef stručnog stožera.



Tekst i foto: NK Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: