Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Drive in kultura – filmovi i glazba na kotačima u Osijeku [ODGOĐENO]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.07.2021. 10:38 
Naslov:  Drive in kultura – filmovi i glazba na kotačima u Osijeku [ODGOĐENO]
17.07.2021. 21:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon izuzetnog zagrebačkog i rasprodanog pulskog izdanja i Osječani po prvi puta imaju priliku uživati u jedinstvenom spoju umjetnosti i spektakla po uzoru na nekadašnja drive-in kina.

Omiljeno mjesto Osječana, katakombe iza Krunske utvrde, pružit će gostoprimstvo putujućem događanju Drive in kultura – filmovi i glazba na kotačima, koje u Osijek stiže u subotu, 17. srpnja 2021. Projekt mladog produkcijskog dua SABMARINE iza kojeg stoje Sabrina Herak Smoković i Marin Leo Janković, nastao prošle godine kao odgovor kulture na nenadanu situaciju lockdowna uslijed pandemije, u međuvremenu je prerastao u jedinstveno događanje na našim prostorima koje publici uz romantičan, retro štih nekadašnjih drive in kina nudi pomno odabran umjetnički program uz obilje dobrog provoda i zabave.

Među posebnostima Drive in kulture jest i osobita briga organizatora da se njihova publika osjeća dobro, pa je kroz program vode i zabavljaju glumci, a u Osijeku će svojim šarmom i duhovitošću ove uloge oplemeniti osječka akademska glumica i lutkarica Tena Milić i Ivona Kundert, koju među brojnim ulogama u televizijskim serijama najviše pamtimo kao Vlatku iz Crno-bijelog svijeta. Režiju ovog spektakla potpisuje svestrana kazališna redateljica i glumica Arija Rizvić, pobjednica HTV-ova showa „Zvijezde pjevaju“ i dobitnica regionalne nagrade Večernjakov pečat za osobu godine 2020, te Vanja Jovanović osječki redatelj sa zagrebačkom adresom.

Filmski program donosi dva domaća filma, prave dragulje naše recentne kinematografije. Večer započinje kratkometražnim filmom redateljice Dalije Dozet „Kako razgovarati s mamom“. Putopisni esej nastao za vrijeme pandemije govori o obiteljskoj komunikaciji i osjećaju da ponekad u takvim situacijama „govorimo kineski“. Tema je filmski obrađena na jedan vrlo intiman način, u kojem se autorica koristi vlastitim glasom kao sredstvom obraćanja, razmišljajući kako je ponekad za otvaranje pitanja bliskosti potrebno otići na drugi kraj svijeta, kamuflirajući sve idejom avanture, te da za film možda nije potrebno snimiti ni kadar. No, kadrovi ovog filma autorici su donijeli i nagradu Green DCP na festivalu 25 FPS, a tema s kojom se svi možemo poistovjetiti zasigurno nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Pobjednik prošlogodišnjeg Pula film festivala, „Tereza37“, izbor je dugometražnog filma za osječko izdanje Drive in kulture. Film u režiji Danila Šerbedžije i maestralnoj izvedbi glavne glumice Lane Barić, koja potpisuje i scenarij, donosi suvremenu životnu priču smještenu u konzervativni, patrijarhalni ambijent Dalmacije. Glavna junakinja Tereza nakon niza spontanih pobačaja spoznaje moguću nekompatibilnost sa suprugom (Leon Lučev). Osjećajući pritisak tradicionalne okoline, počinje preispitivati svoj brak i položaj, te u nizu događanja koja će joj promijeniti život doživljava duh novostečene slobode i istine koja je samo njena. Film ovog mjeseca kreće u kinodistribuciju, pa se Osječanima na Drive in kulturi nudi prilika da ga vide među prvima u Hrvatskoj.

Rasplesanu večer na katakombama donosi Goran Kolak koji pod dobro znanim umjetničkim pseudonimom DJGK djeluje na regionalnoj elektronskoj sceni već dvadesetak godina, a osječkoj je publici poznat i iz legendarnog kluba Epic u kojem je bio posebno angažiran tijekom 2019. godine. U svom dugom stažu među ostalim postignućima potpisuje i pokretanje i kreativno vođenje klupske platforme Igranka, zaslužne za mnoge sate plesa i veselja na najrazličitijim partyjima. Kao DJ, najsretniji je kad mu se pruža prilika da slaže dugačke setove kojima može ispričati jednu veliku priču, a ona će u ovu subotnju večer govoriti svim jezicima, u širokom rasponu od house, electro i techno pravaca, s naglaskom na obveznu prisutnost groovea te deep i driving elemenata plesne glazbe.

Kultura na kotačina u gradu na Dravi
Program počinje u 21:30 sati, a važno je napomenuti i to da uz ulaznicu koja se naplaćuje po vozilu - a ne po osobi, posjetitelje čekaju i paketi iznenađenja, koji će im uz sjajnu atmosferu i kvalitetan program dodatno izmamiti osmijehe na lica. Sve informacije potražite na www.driveinkultura.com.

Osječke katakombe godinama svjedoče brojnim zabavama i druženjima, ali su isto tako i pravo mjesto za nova iskustva uživanja u kulturi. Stoga vas pozivamo da iskoristite sve potencijale toplih ljetnih večeri i prisustvujete prvom osječkom izdanju Drive in kulture te zajedno s veselom ekipom kulture na kotačima upišete neke nove gradske uspomene koje će se dugo zadržati u pamćenju svih sudionika. Pred nama je večer u gradu na Dravi koja se ne propušta!



Foto: Lara Varat

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: