Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Na Kopiki postavljeni suncobrani i ležaljke, uređeni tuševi i dječje igralište

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.07.2021. 16:07 
Naslov:  Na Kopiki postavljeni suncobrani i ležaljke, uređeni tuševi i dječje igralište
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tijekom današnjeg obilaska plaže na Kopiki, koja je ove godine nasuta sa 6500 m3 pijeska, osječki gradonačelnik Ivan Radić predstavio je popratne sadržaje koji su dodatno oplemenili jednu od najljepših plaža kontinentalne Hrvatske.

Popularna osječka Copacabana dobila je tako suncobrane i ležaljke koje kupači mogu besplatno koristiti, a uređeni su tuševi i dječje igralište. Postavljeni su i svježe obojeni tuševi i slavine za vodu, obnovljeni su stalci za bicikle, a osigurani su sadržaje i za najmlađe jer je uređeno dječje igralište.

Gradonačelnik je istaknuo kako uređenje obale Osječane nije koštalo ništa, a pohvalio se i kako je svakodnevno na Dravi velik broj kupača, vikendom su brojke i do 6000 posjetitelja.

Ulaganja u kupalište uz Dravu će se nastaviti, tako da će se uskoro obnoviti i osposobiti nogometno i odbojkaško igralište.

Direktorica gradske tvrtke Športski objekti d.o.o. Nataša Brčić dodala je kako Športski objekti redovito svako jutro od 5 sati uređuju i čiste plažu i šetnicu od stakla i smeća tako da je od 9 sati kupalište spremno za građane. Djelatnici Športskih objekata također kose i održavaju travnate površine.

Na neizbježno pitanje obnove bazena na Copacabani, gradonačelnik je rekao kako su već razgovarali s projektantima. Projekt bivše gradske uprave od 60 milijuna kuna više nije u igri i najvjerojatnije će se ići u preprojektiranje bazena.

Nama je u interesu da bazeni cjenovno budu dostupni što većem broju sugrađana, a da istovremeno održavanje Grad ne košta previše. Mi ćemo se potruditi da barem dio bazena otvorimo već sljedeću kupališnu sezonu. Smatram kako nam nekakvi Akvapolisi na ovom mjestu ne trebaju jer imamo u blizini Bizovačke toplice, no svakako Grad poput Osijeka mora imati primjeren olimpijski bazen koji mora zadovoljavati određene standarde, tu moraju biti sadržaji za djecu, uređena hortikultura i to uz uvjet da je sve čisto i uredno", zaključio je Radić.


Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 13.07.2021. 22:31 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pohvala za urađeno, a pokuda za ono što nije:
!. zapadni tuševi su začepljeni pijeskom gotovo od početka sezone i voda se s njih slijeva na šetnicu i na kupalište
2. automati na SVIM tuševima rade od 1 do 2 sekunde te se je nemoguće normalno tuširati. Tako je od početka sezone.
3. Možda su čistači pokupili veće komade stakla, ali sitnije staklo nisu, već ih kupači skupljaju već danima sami kad se nabodu na neki. Trebao bi povremeno betonskim dijelom plaže proći onaj kamiončić sa četkama i usisavačem što ga ima Unikom.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
!Klick
Offline
Ukupno postova: 269
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.07.2021. 10:18 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

„Nama je u interesu da bazeni cjenovno budu dostupni što većem broju sugrađana, a da istovremeno održavanje Grad ne košta previše. Mi ćemo se potruditi da barem dio bazena otvorimo već sljedeću kupališnu sezonu. Smatram kako nam nekakvi Akvapolisi na ovom mjestu ne trebaju jer imamo u blizini Bizovačke toplice, no svakako Grad poput Osijeka mora imati primjeren olimpijski bazen koji mora zadovoljavati određene standarde, tu moraju biti sadržaji za djecu, uređena hortikultura i to uz uvjet da je sve čisto i uredno", zaključio je Radić.

Kopika u ovakvom obliku odavno je zastarjela i nedostojna Osijeka.DA gospodine Radiću, nama treba sadržaj koji će raditi cijelu godinu a ne samo ljeti pritom pouzdajući se u sunce i povoljnu vremensku prognozu. Ako ćemo i dalje svake godine krpati kupalište onda je bolje da cijeli prostor prenamijenimo za nešto pametnije.
Nema svatko novca otići u Bizovačke a i nepraktično je za gomilu mladih i djece koja sama dolaze na osječko kupalište.
Ako već vodimo brigu o džepu građana onda bi to trebali prvo iskazati kroz ukidanja naplate dodatna sadržaja poput vodenog tobogana. Mnogi od nas se sjećaju Kopike u bivšoj državi gdje se jedino zarađivalo na cugi i klopi. Zato je vikend posjećenost se mjerila u desecima tisuća kupaća. San za današnja vremena gdje je dodatni sadržaj važniji od osnovne namjene.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: