Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječka tramvajska stanica u novom ruhu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.07.2021. 9:43 
Naslov:  Osječka tramvajska stanica u novom ruhu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kroz projekt Urbane intervencije i treću godinu zaredom Udruga PLANTaža oživljava najstariju osječku stanicu spašavajući ju od zaborava te iskorištavajući njezin potencijal kao svojevrsna galerija na otvorenom.

Projekt “Urbane intervencije” ima za cilj urediti i popularizirati zaboravljene i napuštene lokacije u užem centru Grada te je usmjeren na propitivanje prostornih odnosa spojem arhitekture i “ulične” umjetnosti i interakcija između objekata i lokalne zajednice. Osmišljavanjem i odabirom “uličnih” umjetničkih radova želimo naglasiti javni prostor grada kao prostor stvaranja društvenih i alternativnih kulturno umjetničkih pravaca.

Ove godine odlučili smo se na suradnju s Vedranom Klemensom koji je diplomirao slikarstvo na ALU i grafički dizajn na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu. Njegov opus nas je osvojio na prvu kao i predložena tema. Iako smo njegove radove mogli i dosad viđati na billboardima, ovo je prvi put da je izloženo jedno njegovo djelo koje nije napravljeno u komercijalne svrhe. Kao temu ilustracije predložili smo lik poznate osječke plemkinje Pauline Herman, poznatije pod nazivom Mačkamama prema kojoj se i jedan dio grada tako naziva. Ovime smo i tu rado prepričavanu priču približili centru grada i dali priliku turističkim vodičima da ju upravo ispred galerije na otvorenom približe gostima našeg grada.









Tekst: Vedran Grizbaher
Foto: Tomislav Šilovinac

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: