Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



1,5 milijuna kuna za napuštene pse s područja Osijeka

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65427
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.07.2021. 14:15 
Naslov:  1,5 milijuna kuna za napuštene pse s područja Osijeka
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nastavlja se izvrsna dugogodišnja suradnja između Grada Osijeka i Udruge pobjede koja skrbi o napuštenim psima s područja Osijeka. Potvrdili su to u ponedjeljak 12. srpnja gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i voditeljica osječkog Azila Maša Riznić potpisivanjem Ugovora o pružanju usluga skloništa za životinje na području Grada Osijeka.

- Zahvaljujem Udruzi Pobjede, svim djelatnicima i volonterima na svemu što čine za pse s područja Grada Osijeka. Dobru suradnju nastavit ćemo i u budućnosti, a to podrazumijeva zbrinjavanje, hranjenje, cijepljenje, čipiranje, kastraciju, sterilizaciju i promidžbu udomljavanja pasa, što smo i definirali ovim ugovorom za naredne dvije godine – kazao je gradonačelnik Radić, dodavši kako Grad Osijek podržava i zakonsku zabranu držanja pasa na lancu.

Osim ugovora vrijednog 1,5 milijuna kuna, gradonačelnik je prilikom posjeta Azilu djelatnicima Udruge Pobjede uručio i potrepštine koje su naglasili da psima trenutno treba: hranu i ampule za zaštitu od nametnika. Zadovoljstvo ovakvom suradnjom potvrdila je i Maša Riznić koja je istaknula kako će ovim sredstvima pokriti dio troškova zbrinjavanja napuštenih životinja s područja Osijeka.

- Naš Azil ima kapacitet primiti 180 pasa, a godišnje primimo otprilike 400 pasa. Zato nam je ova pomoć izuzetno važna i bez potpore Grada bilo bi nam teško raditi sve ovo što radimo. Grad Osijek je dog friendly grad, tako da je u Osijeku odnos prema životinjama puno bolji nego u nekim drugim gradovima – poručila je Riznić.

Uz pružanje usluge skloništa za životinje, Udruga Pobjede u zajedništvu s Gradom Osijekom aktivno nastoji provoditi pozitivnu politiku prema problemima napuštenih životinja, kao i prema zaštiti i suživotu sa životinjama općenito. Aktivnost i programi Udruge temelje se na prevenciji problema, i to na edukaciji o zaštiti životinja i problemu napuštanja životinja kao i na promicanju njihovog udomljavanja.



Tekst: Osijek.hr
Foto: Udruga Pobjede/FB

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: