Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki veslači na Svjetskom prvenstvu seniora do 23 godine u češkim Račicama

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65427
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.07.2021. 11:24 
Naslov:  Osječki veslači na Svjetskom prvenstvu seniora do 23 godine u češkim Račicama
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Od 7. - 11. srpnja 2021. godine održano je Svjetsko prvenstvo seniora do 23 godine u češkim Račicama.

Hrvatsku veslačku reprezentaciju predstavljalo je 5 posada;
- Samac seniorki – Bruna Milinović – 13. mjesto
- Samac seniora – Goran Mahmutović – 25. mjesto
- Dvojac na pariće seniora – Ivan-Ante Grgić, Patrik Papac – 10. mjesto
- Dvojac bez kormilara seniorki – Josipa Jurković, Ivana Jurković – 1. mjesto
- Dvojac bez kormilara seniora – Patrik Lončarić, Anton Lončarić – 4. mjesto

Ivana i Josipa Jurković (VK Trešnjevka) osvojile su naslov SVJETSKIH PRVAKINJA SENIORKI U23 u dvojcu bez kormilara. Ivana i Josipa iz kvalifikacija su se direktno plasirale u finale, a finalnu utrku odveslale su u pobjedničkom ritmu od starta utrke sve do cilja. Hrvatsku himnu s njima su odslušale drugoplasirane Amerikanke i trećeplasirane Njemice.


Boje Iktusa branili su Patrik i Anton Lončarić te Ivan-Ante Grgić, koji su odlično odveslanim utrkama na Svjetskom prvenstvu još jednom potvrdili neospornu kvalitetu veslanja u Osijeku.

Na Svjetskom prvenstvu U23, uz pratnju trenerice Jasminke Kraljević-Ćolić, Lončarići su nastavili niz finalnih utrka na svjetskoj razini. Nažalost, ostali su nadomak medalje i osvojili 4. mjesto. U utrci su slavili Britanci Tarczy i De Graaf ispred Litvanaca i veslača Turske.

Prisjetimo se da su nakon četverca bez kormilara i bronce na Svjetskom kupu u Zagrebu, Lončarići promijenili disciplinu i već su na sljedećem Svjetskom kupu u Sabaudiji osvojili broncu u dvojcu bez kormilara.

Ivan-Ante Grgić s partnerom Patrikom Papcem (VK Trešnjevka) i trenerom Krešimirom Petrovićem, izrazito borbenim veslanjem kroz kvalifikacije i repesaž te u B finalnoj utrci, ostvario je odličan rezultat osvojivši 10. mjesto. Zlato je osvojila posada Grčke, srebro posada Njemačke, dok je broncu osvojila posada Švicarske.

Hrvatska veslačka reprezentacija (juniorski i mlađeseniorski pogon) svoj program nastavlja pripremama na Perući i u Zagrebu, a nakon toga ih očekuje Svjetsko juniorsko prvenstvo (11.-15. kolovoza, Plovdiv) i Europsko prvenstvo seniora U23 (4.-5. rujna, Krušvica).

Valent i Martin Sinković te Damir Martin sa svojim trenerima Nikolom Bralićem i Srećkom Šukom od 13.-17. srpnja provest će u Predolimpijskom kampu Fujikawaguchiko, a nakon toga odlaze u olimpijsko selo gdje će dočekati veslački program Olimpijskih igara koji započinje 24. srpnja. u Tokyu.

Tekst i foto: VK Iktus

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: