Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kvaliteta vode na svim osječkim kupalištima izvrsna

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.07.2021. 8:19 
Naslov:  Kvaliteta vode na svim osječkim kupalištima izvrsna
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije objavio je rezultate analize kvalitete vode na 16 prirodnih kupališta u županiji za razdoblje od 1. do 15. srpnja.

Zavod redovito provodi uzorkovanja i analizu vode za kupanje u razdoblju od od 15. svibnja do 15. rujna prema strogim kriterijima Uredbe o kakvoći vode za kupanje, koja je usklađena s Uredbom Europske unije. Mikrobiološkom analizom koju obavlja Zavod uključena su dva najvažnija pokazatelja - za crijevni enterokok i Escherichiju coli.

Od 16 kupališta u Osječko-baranjskoj županiji sva su sigurna za kupanje i dobila su ocjenu odličan, a samo su vode kupališta na Dunavu, uz vikend naselje na Zelenom otoku, dobile ocjenu dobar.

Podsjetimo, NZJZ kontrolira kvalitetu vode na sljedećim kupalištima u Osječko-baranjskoj županiji: Drava Pampas, Drava Donji grad - Željeznički most, Drava – Copacabana, bajer Jug 2, bajer Đakovo, jezero Mlinac, jezero Jošava I, jezero Jošava II, kupalište Dunav - Zeleni otok, kupalište Đola - Darda, kupalište Puškaš - Topolje, akumulacija Borovik, akumulacija Lapovac, kupalište Drava - Bistrinci, Bizovački bajer te Našički bajer. Službena su kupališta Copacabana, Željeznički most i Pampas za područje Osijeka te Bajer Đakovo za područje Đakova.

Rezultate provedenog monitoringa vode za kupanje na pojedinom kupalištu kao i više informacija možete doznati na stranicama Zavoda.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Matija Milanović/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: