Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Grad Osijek dobio odličnu ocjenu za proračunsku transparentnost

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.07.2021. 10:05 
Naslov:  Grad Osijek dobio odličnu ocjenu za proračunsku transparentnost
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Institut za javne financije po sedmi je put proveo istraživanje proračunske transparentnosti županija, gradova i općina ocjenjivanjem broja proračunskih dokumenata objavljenih na mrežnim stranicama svih 576 županija, gradova i općina.
Grad Osijek i u sedmom je ciklusu istraživanja dobio ocjenu odličan, čime se na svom Facebook profilu pohvalio i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

"Proračunska transparentnost podrazumijeva uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive proračunske informacije. To je prvi korak k višim razinama transparentnosti neophodnim za konstruktivno sudjelovanje građana u proračunskom procesu, što znači da smo krenuli pravim putem u ostvarenje naše vizije“, napisao je Radić.

Proračunska transparentnost mjeri se brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na mrežnim stranicama svih županija, gradova i općina, a to su: izvještaj o godišnjem izvršenju proračuna za 2019.; izvještaj o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2020.; prijedlog proračuna za 2021.; izglasani proračun za 2021. i proračunski vodič za građane za 2021.

U svim tim ključnim proračunskim dokumentima prema ovom istraživanju Grad Osijek dobio je odličnu ocjenu!

Za detaljniji prikaz rezultata svih županija, gradova i općina kliknite ovdje.



Tekst: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: