Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Etnološki centar baranjske baštine: Radionica "Izrade šokačkih čarapaka" i izložba Baranjskih čarpaka ukrašenih šokačkim vezom

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65699
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.07.2021. 11:01 
Naslov:  Etnološki centar baranjske baštine: Radionica "Izrade šokačkih čarapaka" i izložba Baranjs
Od 12.07.2021. 16:00 do 16.07.2021. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ministarstvo kulture i medija ove je godine zaštitilo umijeće izrade baranjskih šokačkih vezova utvrdivši mu svojstvo nematerijalnog kulturnog dobra.

U četvrtak 15. srpnja 2021. u suradnji s KUD-om „Seljačka sloga“ Gajić u Etnološkom centru baranjske baštine (Kralja Tomislava 70, Beli Manastir) održat će se radionica „Izrade šokačkih čarapaka“. Voditeljice radionice su Eva Kostolić, Eva Balatinac i Jela Bokšić-Nikolić. Voditeljice će demonstrirati tehniku izrade čarapaka i njihovog ukrašavanja tradicionalnim baranjskim, šokačkim vezom. Radionica počinje u 10:00 sati. Sudjelovanje na radionici je iz epidemioloških mjera ograničeno na 10 sudionika.

Prijava za sudjelovanje na radionici je obvezna zbog ograničenog broja mjesta.

Prijaviti se možete na broj telefona 0953788893, do 14 srpnja. Ulaz za sve prijavljene je slobodan.

Na radionici mogu sudjelovati i djeca mlađeg uzrasta, ali u pratnji roditelja. Za sve ostale informacije slobodno se obratite na navedeni broj telefona Jasmini Doboš, stručnoj suradnici ili putem email-a [email protected] .


Izložbu Baranjskih čarpaka ukrašenih šokačkim vezom, možete posjetiti od 12. srpnja 2021. godine, sve do kolovoza 2021. godine u privremenom postavu Etnološkog centra baranjske baštine.

Na izložbi su postavljeni segmenti životnog stvaralaštva i umijeća gospođe Janje Jednašić iz Duboševice, narodski Dalyoka.

Janja je svoj život posvetila baranjskom, šokačkom vezu, kao i tradiciji i baštini baranjskih Šokaca. Sate, dane, mjesece i godine je s ljubavlju utkala u brojne predmete, vezenke, bebke, mašlijare, pletenice, ukrase za glavu, rubine i sve ono što daje pečat baranjskom vezu i ruhu. Izložbu je postavio ljubitelj baranjskih običaja i starina gospodin Marko Horvat iz Duboševice.

Posjetite nas od ponedjeljka do petka od 08.00 do 16.30 sati na adresi Kralja Tomislava 70, te zavirite u mali dio kreativnog umijeća baranjskih Šokaca i kroz njena djela upoznajte našu baku Janju.

Ulaz je slobodan uz poštivanje svih epidemioloških mjera.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: