Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Mađarski konzulat iduće godine se seli u zgradu bivše Ugostiteljske škole

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.07.2021. 10:48 
Naslov:  Mađarski konzulat iduće godine se seli u zgradu bivše Ugostiteljske škole
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Generalni konzul Mađarske János Fuzik jučer je bio u radnom posjetu Osijeku gdje je razgovorao s osječkim gradonačelnikom Ivanom Radićem.

Generalni konzul zahvalio je gradonačelniku što podupire rad mađarskih udruga istaknuvši kako mađarski konzulat i sve udruge u Osijeku rade u izrazito prijateljskom okružju. Generalni konzulat će nastaviti sudjelovati u manifestacijama koje organizira Grad ali će ih i sam organizirati kako bi se na taj način obogatio kulturni život Osijeka te kako bi dodatno podigla dobra suradnja s Osijekom i prijateljska atmosfera koja se osjeća u gradu. Dodao je i kako je objema stranama zajednička želja da se što prije završi i novi stadion NK Osijek kako bi svi zajedno mogli navijati za slavonskog prvoligaša.

Fuzika je izvijestio gradonačelnika kako je mađarska vlada za ovu godinu osigurala sredstva za sanaciju bivše Ugostiteljske škole, odnosno zgrade Maksimović u Radićevoj ulici, a sljedeće bi godine trebala početi njezina temeljita obnova zgrade nakon čega će ona postati sjedište Generalnog konzulata Mađarske u Republici Hrvatskoj.

Osim te zgrade, mađarska vlada je kupila i zgradu u Istarskoj ulici broj 2 koja se trenutno renovira, a potom će biti dana na korištenje Demokratskoj zajednici Mađara u Osijeku te još nekim mađarskim udrugama.

Gradonačelnik Radić je istaknuo kako je zajednički cilj Grada i mađarske nacionalne manjine intenziviranje projekata prekogranične suradnje te će gradska uprava proučiti prijedlog generalnog konzula da se Osijek priključi Pannon EGTC-u, društvu koje surađuje s 63 lokalne samouprave iz Mađarske, Hrvatske i Slovenije na projektima u sklopu Interreg Mađarska-Hrvatska do 2027. godine, za koji je iz europskih fondova osigurano 60 milijuna eura.



Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 07.07.2021. 23:21 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Koja besmislica i uludo trošenje novaca građana, ovaj put mađarskih. Pa mi živimo praktički u istoj državi, u Europskoj Uniji. I veleposlanstva su anakronizam, a konzulati potpune besmislice.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: