Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Lučka kapetanija odredila uvjete plovidbe na Dravi za vrijeme kupališne sezone

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.07.2021. 13:42 
Naslov:  Lučka kapetanija odredila uvjete plovidbe na Dravi za vrijeme kupališne sezone
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Lučka kapetanija u Osijeku utvrdila je posebne uvjete plovidbe na rijeci Dravi za vrijeme kupališne sezone (do 31. kolovoza) koji se odnose na čamce, skutere, glisere i kupače na Dravi.

Posebni uvjeti plovidbe određeni su od rkm 16+000 do rkm 25+000, odnosno od spusta kod Riječne ratne flotile do cestovnog mosta kod Višnjevca. Na toj se dionici zabranjuje skijanje na vodi i obavljanje sličnih sportskih aktivnosti, uključujući okrete i nagla skretanja pojedinačnih plovila, posebno skutera i glisera.

Posebne zabrane odnose se na područja kod kupališta, a to su Kopika, Želja (željeznički most), Neptun, Pampas i Podravlje. Tu je plovidba svih motornih čamaca, skutera, glisera i sportskih čamaca zabranjena, a zabranjeno je i pravljenje valova osim kad je ono neophodno za sigurnu plovidbu. Zabranjuje se pristajanje uz obalu bilo kojeg motornog plovila, osim službi traganja i spašavanja i javnih službi, bliže od 30 metara na bilo kojem dijelu rijeke koje se uobičajeno koristi za kupanje na rijeci Dravi.

Također se zabranjuje usporedna plovidba svih motornih plovila osim kod pretjecanja, a koje se ne smije obavljati kod mjesta označenih kao kupališta, ali ni na otvorima mostova.

Skuteri, gliseri i sva druga brza plovila smiju se kretati na ovom području samo sredinom plovnog puta ploveći minimalnom sigurnom brzinom, uz obavezu propuštanja i izbjegavanja drugih plovila na način da druga plovila ne moraju mijenjati kurs i brzinu plovidbe. Sva plovila pri plovidbi moraju u svakom trenutku biti udaljeni minimalno 30 metara od obale i usidrenih plovila, a minimalno 40 metara od navedenih kupališta.

Dio zabrana odnosi se i na plivače, koji se ne smiju udaljavati više od 20 metara od obale kod kupališta, odnosno najviše 10 metara od obale na ostalim dijelovima rijeke. To znači da je plivačima zabranjeno preplivavanje Drave, plivanje u plovnom putu te kupanje u neposrednoj blizini usidrenih ili privezanih plovila.

Lučka kapetanija također je od prošlog vikenda započela s pojačanim kontrolama svih sudionika na Dravi – voditelja čamaca, skutera i glisera te kupača.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Matija Milanović/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 05.07.2021. 23:27 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pa skutere su i kupili zato da se prave "frajeri" pred kupačima. Šta sad da rade s njima, da ih prodaju?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: