Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Koncerti, filmovi, promocije knjiga, izložba i koncert Vlatka Stefanovskog obilježili subotu na OLJK-u

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65769
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 04.07.2021. 9:43 
Naslov:  Koncerti, filmovi, promocije knjiga, izložba i koncert Vlatka Stefanovskog obilježili subotu na OLJK
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Velika i važna izložba „Golom dušom svjedočim trag postojanjaNives Kavurić Kurtović otvorena je u Galeriji Waldinger pred zavidnim brojem posjetitelja. Kustosica Iva Körbler naglasila je da slikarica u svome umjetničkom izričaju svjedoči o cijeloj teškoj egzistenciji i mračnom dobu 20. i 21. stoljeća. Ona je ipak u svome slikarstvu u konačnici optimistična i puna nade, no na svoj se način, psihoanalitički i pomalo „frojdovski“, obračunava s brojnim i teškim emotivnim stanjima budući da je bila poznata kao izrazito senzibilna i emotivna umjetnica. Kustosica Körbler za ovu je izložbu izabrala ponajbolja djela iz autoričinih različitih ciklusa (1963. – 2010.) kako bi prikazala zanatsku raskoš slikarice i vrsne crtačice. Ravnateljica Gradskih galerija Ljerka Hedl rekla je kako je ova izložba najvažniji likovni događaj ovoga ljeta, ali i cjelokupnog programa Osječkoga ljeta kulture. Izložba će biti u Galeriji Waldinger otvorena do 8. kolovoza 2021.





U Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici održane su čak tri promocije. Nebojša Lujanović predstavio je knjige Edija Matića „Pop“ i Bobe Đuderije „Da se ne baci“ dok je knjigu Jasena Boke „Život i smrt uz svetu rijeku“ predstavio Davor Špišić.





Uslijedio je Vlatko Stefanovski trio pred prepunim gledalištem u dvorištu Stare pekare. Stefanovski je opravdao sva očekivanja gledatelja i na radost publike izveo svoje najveće hitove te predstavio novo, hvaljeno studijsko izdanje "Taftalidze Shuffle". Pomlađeni trio, koji osim Vlatka čine njegov sin Jan za bubnjevima i Ivan Kukić na bas-gitari oduševili su posjetitelje koji su, očekivano, popunili dostupne kapacitete dvorišta Stare pekare do posljednjega stolca.




I mališani su došli na svoje budući da je u ambijentu prekrasnog Perivoja kralja Tomislava reprizno izvedena drama za djecu Dubravka Jelačića Bužimskog „Kako je Temnava dobila dan“. Ansambl Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića i ovoga je puta osvojio srca publike i zaradio zasluženi pljesak. Za sve koji nisu uspjeli pogledati predstavu u ambijentalnom izdanju dobre vijesti: predstava će se od jeseni moći pogledati na daskama donjogradskog „malog“ kazališta u novoj kazališnoj sezoni.


Filmske su večeri nastavljene na šetalištu uz Secesijski zdenac, a prikazani su filmovi „Frka“ redatelja Kevina Johnsona i „Službene tajne“ redatelja Gavina Hooda.




Tekst: OLJK
Foto: Marin Franov/OLJK


Najava: Osječko ljeto kulture [2021.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: