Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Športska zajednica Osječko-baranjske županije dobitnik prestižne nagrade Milan Neralić

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65674
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.06.2021. 10:14 
Naslov:  Športska zajednica Osječko-baranjske županije dobitnik prestižne nagrade Milan Neralić
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) je jučer, samo 25 dana do središnjeg događaja godine - Olimpijskih igara u Tokiju, na svečanosti u zagrebačkom hotelu Westin po treći put dodijelio Nagradu Milan Neralić, namijenjenu pojedincima i udrugama zaslužnima za razvoj i unaprijeđenje sporta na lokalnoj razini.

Nagrada je dobila ime po prvom Hrvatu sa statusom olimpijca i prvom Hrvatu osvajaču olimpijske medalje Milanu Neraliću, Slunjaninu koji je na OI u Parizu 1900. godine osvojio brončanu medalju u mačevanju.

Nagrada Milan Neralić sastoji se od skulpture i plakete. Skulptura prikazuje čin davanja mača koji vuče korijenje iz srednjeg vijeka te Neralićev žar i ljubav prema sportu i olimpizmu.

HOO-ovu Nagradu Milan Neralić 2021. primili su: Luka Kalinić (Savez sportova Vukovarsko-srijemske županije), Josip Šimunović (Zajednica sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije), Nikola Premer (Zajednica sportskih udruga grada Otočca), Juro Horvat (Samoborski športski savez) i kao jedina udruga - Športska zajednica Osječko-baranjske županije. U ime spomenute udruge nagradu je primio njezin glavni tajnik Dubravko Ižaković.

Na taj način HOO je iznova simbolički potvrdio otkud sve kreće pri stvaranju vrhunskih hrvatskih sportaša, a što je prije nekoliko godina i inspiriralo na pokretanje Nagrade njezina utemeljitelja, glavnog tajnika HOO-a Sinišu Krajača.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Športska zajednica OBŽ

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: