Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Veleposlanik Sjeverne Makedonije u RH, NJ. E. Milaim Fetaia u posjetu Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.06.2021. 13:58 
Naslov:  Veleposlanik Sjeverne Makedonije u RH, NJ. E. Milaim Fetaia u posjetu Osijeku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U četvrtak, 24. lipnja, zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin upriličio je prijam dobrodošlice za veleposlanika Sjeverne Makedonije u RH, NJ. E. Milaim Fetaia, g. Borisa Trajanovskog, predsjednika MKD „Braća Miladinovci“, g. Dragoljuba Siljanoskog, predstavnika makedonske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije i gđu Jagodu Trenesku Cvetičanin, predstavnicu makedonske nacionalne manjine Grada Osijeka. Predstavnici makedonske nacionalne manjine istaknuli su kako su ponosni živjeti i raditi u gradu koji je uvijek bio multinacionalan te zahvalili svima iz Grada Osijeka koji su tijekom zadnjih godina pokazali veliki interes, pomoć i potporu u njihovu radu.

Gospodin Boris Trajanovski podsjetio je sve prisutne na veliki značaj i ulogu biskupa Josipa Jurja Strossmayera na izgradnji odličnih odnosa s makedonskom nacionalnom zajednicom, koji se njeguju još i danas.

Glavni program održan je u Staroj pekari gdje je obilježeno 160 godina zbornika braće Miladinovci, kako i sami kažu “prvog traga njihove pisane riječi”. Time je odano priznanje makedonskoj kulturi, jeziku i običajima i ljudima koji ih čuvaju i prenose s koljena na koljeno.

Sukladno riječima zamjenika osječkog gradonačelnika, trenutna suradnja će se nastaviti na obostrano zadovoljstvo i korist.



Tekst i foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: