Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osam vatrogasaca iz Slavonije otišlo na more u pomoć kolegama iz priobalja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.06.2021. 8:32 
Naslov:  Osam vatrogasaca iz Slavonije otišlo na more u pomoć kolegama iz priobalja
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hrvatska upravo prolazi kroz prvi veliki toplinski val ove sezone, a tamo gdje su velike vrućine, tamo je i veća opasnost od požara, javlja Osječka televizija.

Obzirom da je sezona požara „iza ugla“, tijekom jučerašnjeg prijepodneva iz Osijeka je prema Divuljama, u ispomoć tamošnjim kolegama, otišlo šest pripadnika Javne profesionalne vatrogasne postrojbe iz Osijeka, te po jedan iz Našica i Belog Manastira.

Tjednima pred polazak pohodili su posebne pripreme za složene zadatke toga tipa i svakodnevni terenski rad tijekom iduća dva tjedna.

Obzirom da osječki vatrogasci imaju 12 novozaposlenih djelatnika, prošli su obuku za gašenje požara na otvorenom prostoru i desantiranje s helikoptera. Kao neizostavni sigurnosni element, s mlađim vatrogascima u timu je i jedan vatrogasac s dugogodišnjim stažem.

Iako i u Slavoniji postoje požari otvorenog prostora, u priobalju je drugačija konfiguracija terena, drugačiji klimatski uvjeti i općenito gašenje vatre dolje je mnogo složeniji posao, posebice kada je vatra praćena snažnim vjetrom.

A da posao osječkim vatrogascima neće biti lagan, svjedoče prvi izvještaji s priobalja o sve učestalijim požarima, posebice na području oko Vodica.

U ime portala Osijek031 hrabrim vatrogascima želimo sretan polazak i još sretniji povratak.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Screenshot video Osječka TV

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: