Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Sutra započinje izgradnja budućeg Gospodarskog centra

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.06.2021. 17:15 
Naslov:  Sutra započinje izgradnja budućeg Gospodarskog centra
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ugovor o izgradnji Zgrade 1. Gospodarskog centra u Osijeku potpisali su župan Ivan Anušić te predstavnici odabranog izvođača radova, zajednice ponuditelja Projektgradnja plus d.o.o. iz Gornje Vrbe i Osijek-Koteks d.d. iz Osijeka.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 65,5 milijuna kuna, a rok njihova izvođenja je 18 mjeseci od dana uvođenja u posao.

Grad Osijek je darovao zemljište na „S cesti“, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU se uključilo s 45 milijuna kuna za izgradnju, tako da današnjim potpisivanjem Ugovora o izgradnji Zgrade 1. gradnja može započeti.

Obzirom da je dosadašnji sajamski prostor na Pampasu bio neuvjetan za organizaciju sajamskih aktivnosti i nije bio na ponos Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, budući Gospodarski centar površine od 5.000 m2 zatvorenog prostora i 25.000 m2 ukupnog vanjskog prostora omogućit će održavanje niza manifestacija u budućnosti pomoću kojih će grad i županija biti predvodnici gospodarskog, kulturnog, znanstvenog i sportskog života istoka Hrvatske. Uz Regionalni distribucijski centar za voće i povrće ovo je još jedan od kapitalnih projekata OBŽ-a, istaknuo je Anušić.

Svečanom potpisivanju Ugovora nazočili su ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić. Ministrica Tramišak naglasila je kako će kompleks Gospodarskog centra puno značiti poduzetnicima i obrtnicima ne samo u izlaganju proizvoda jer, osim izgradnje Zgrade 1. projekt Gospodarskog centra podrazumijeva i Kongresni centar te prostore za poslovanje malih i srednjih poduzetnika u sklopu poduzetničke potporne institucije.

Radovi počinju sutra i bit će gotovi, kako je najavljeno, za 18 mjeseci. Sajamski će prostor biti na raspolaganju svima i planira se održavanje onoliko sajmova koliko to bude moguće, a najmanje jedan mjesečno.




Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: