Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Perivoj kralja Tomislava: Festival obiteljskih igara

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65644
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.06.2021. 8:40 
Naslov:  Perivoj kralja Tomislava: Festival obiteljskih igara
27.06.2021. 17:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

ISKRA waldorfska inicijativa u nedjelju, 27. lipnja 2021., u Perivoju kralja Tomislava (Drvengrad) od 17.00 do 19.00 organizira Festival obiteljskih igara. Festival obiteljskih igara namijenjen je djeci i roditeljima, a kroz već tradicionalne igre obuhvatit će repeticiju starih narodnih običaja vezanih uz Ivanje.

"Dan 24. lipnja u hrvatskoj tradicijskoj kulturi poznat je kao Ivanj dan, a glavno je obilježje paljenje ivanjskih vatri, odnosno krijesova. Tada bi se djevojke hvatale za ruke i pjevale i plesale u kolu oko vatre. Za vrijeme dok vatra gori, poneki bi i preskakivali krijes. Također, mlade djevojčice bi ophodile kuće pjevajući domaćinima. Na glavama nosile su vijence ispletene od cvijeća. Kupanje na Ivanj dan još je jedan od običaja ovog važnog blagdana. Običaj je bio jesti na taj dan bobičasto voće... Obiteljske će igre obuhvatiti neke od ovih običaja na način prilagođen djeci i epidemiološkim uvjetima", poručuju iz Iskre.

Sudjelovanje u Obiteljskim igrama je besplatno, a sudionicima poručuju da na igre dođu u udobnoj odjeći i obući te da za djecu ponesu rezervnu odjeću.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: