Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kako će se s covid-potvrdom ulaziti na koncerte i utakmice?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65427
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.06.2021. 10:13 
Naslov:  Kako će se s covid-potvrdom ulaziti na koncerte i utakmice?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako smo već pisali, Nacionalni Stožer civilne zaštite odlučio je da se od subote Covid-potvrde mogu koristiti i kao ulaznice za kulturne i sportske događaje na kojima se ne treba pridržavati epidemioloških mjera, piše Jutarnji list.

Svi organizatori koncerata, festivala, predstava te sportskih događaja mogu odlučiti organizirati događaje na koje mogu ući samo oni koji su cijepljeni s dvije doze prije najmanje 14 dana, oni koji su preboljeli covid u posljednjih šest mjeseci i osobe koje imaju negativan test na covid, ne stariji od 48 sati. Mogu organizirati događanja i ne provjeravajući covid-status, ali onda moraju primjenjivati sve rigorozne mjere: obavezne maske, razmak, jedan gost na četiri četvorna metra itd.

Što se tiče detalja na koji način će se ulaziti na događaje s covid-potvrdom, organizator će morati prijaviti da organizira događaj uz covid-potvrdu i broj osoba koji očekuje. Posjetitelji će na ulazu morati pokazati dokument kojim dokazuju da imaju jedan od gore navedenih uvjeta. To može biti covid-potvrda ili potvrda koju su dobili od svog obiteljskog liječnika.

Također, posjetitelji moraju biti spremni pokazati i identifikacijski dokument kojim potvrđuju da je potvrda koju imaju njihova. Obzirom da je riječ o dobrovoljnom odlasku na koncert, posjetitelji dobrovoljno pristaju pokazati dokument, a organizator je dužan to koristiti samo u svrhu prijave nadležnima da provjere status posjetitelja.

Ovo je, napominju iz nacionalnog stožera, zapravo testna faza, odnosno period u kojem organizatori i građani upoznaju nova pravila, a s druge strane pokušava se građanima, pogotovo mlađima, pokazati da je cijepljenje najučinkovitija i najjeftinija varijanta dolaska do zabave po starom normalnom. Od početka srpnja, po svemu sudeći, covid-potvrda više neće biti samo mogućnost, nego uvjet za organizaciju svih većih i rizičnijih evenata.

A kada je riječ o europskom prvenstvu u nogometu koje je sinoć započelo, Stožer je dao preporuku svim jedinicama lokalne samouprave da se ne organiziraju javna događanja poput masovnog gledanja nogometnih utakmica obzirom da su javna događanja i okupljanja i dalje ograničena na 100 osoba.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Antonela Martinčević/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: